Home Nieuws Grootste vliegveld duty-free complex ter wereld komt in Istanbul

Grootste vliegveld duty-free complex ter wereld komt in Istanbul

4
714

Het Duitse bedrijf Heinemann en het Turkse Unifree zijn deze week een overeenkomst aangegaan om het grootste duty-free shopping complex op een luchthaven te gaan construeren. Deze komt op de derde luchthaven van Istanbul, dat momenteel nog in aanbouw is.

Er is voor dit nieuwe duty-free complex een oppervlakte van 53.000 vierkante meter gereserveerd. “Het moet niet alleen groot, maar ook modern en innovatief zijn”. “Daarnaast zal het zorgdragen voor 7000 nieuwe banen”. Aldus Kerem Üstünkaya, voorzitter van Unifree.

In het nieuwe complex kunnen reizigers straks uitgebreid belastingvrij winkelen bij verschillende taxfreeshops. Er zullen meer dan 400 merken vertegenwoordigd gaan worden. Naar planning zal de 3e luchthaven worden geopend in oktober 2018.

Het contract van de samenwerking tussen beide bedrijven werd deze week getekend. Met de overeenkomst is een investering gemoeid van zo’n 120 miljoen Euro.

Meer informatie & foto’s op dfnionline.com

4 REACTIES

 1. Grootste vliegveld van de wereld….grootste duty free shop ter wereld……dan nog die grootste moskee ter wereld……word een beetje moe van die grootheidswaanzin.

 2. @emigranteverweg
  Dit is het geld van een bedrijf die het investeert niet het overheid.
  Vergis je niet.

  En die moskee, je klinkt wel erg islamofoob.
  het is wel beter dan Nederland die 2 miljard aan een JFK uitgeeft,
  Dat is pas schandalig.
  Die moskee heeft istanbul nodig, want elke moskee in Turkije is te kleine en is altijd bomvol tot 100 meter buiten bidden mensen op straat.

 3. Yusuf, heb ik gezegd dat ik islamofoob ben ? De islam is een prachtig geloof, heb alleen gezegd dat ik de bouw van zo’n grote moskee niet nodig vind . Jij zegt dat alle moskeen in turkije te klein zijn dus die grote is nodig, gaat nu heel turkije naar camlica op vrijdag ? Kom op joh, dit word gewoon het paradepaardje van RTE . En de grootste dutyfree shop…..denk je nou echt dat de regering daar geen belangen bij heeft ? Keep on dreaming…… Mij stoort het gewoon dat er ongelofelijk veel geld gaat zitten in projecten die niet heel urgent zijn en dat ondertussen het hele staatsonderwijs uitermate slecht van kwaliteit is en dan heb ik het nog niet eens over de staatziekenhuizen……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.