maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws Grootste veemarkt klaar met de voorbereidingen voor het Offerfeest

Grootste veemarkt klaar met de voorbereidingen voor het Offerfeest

0
419
Grootste veemarkt klaar voor het offerfeest
Grootste veemarkt klaar voor het offerfeest

In heel Turkije worden er al weer voorbereidingen getroffen voor het naderende Offerfeest. Overal worden er momenteel plekken voor de rituele slachting ingericht en natuurlijk voor de verkoop van de dieren.

De grootste veemarkt van het Egeïsche- en het Marmaragebied, de Balıkesir Kepsut markt, is klaar met haar voorbereidingen voor het feest. De grote veemarkt heeft een oppervlakte van 60.000 vierkante meter, waarvan 10.000 m2 overdekt.

Men verwacht dat er vooral veel fokkers en verkopers uit de provincie Bursa, Afyon, Kayseri en Usak hun dieren naar de markt in Balıkesir zullen brengen. In totaal zullen er op de veemarkt ruim 5.000 schapen en 2.000 koeien worden verkocht.

Aankomend weekend wordt de markt geopend. De markt staat onder strenge controle van de Provinciale Voedingswaren, Landbouw en Veeteelt autoriteiten. Ook op alle andere veemarkten in het land zullen maatregelen getroffen worden opdat men zich aan de vele regels zal houden. Zo wordt elke markt voorzien van dierenregistratie lijst en inspectiepoortjes bij de in- en uitgang.

De eerste dag van het Offerfeest valt dit jaar op donderdag 25 oktober. Het feest duurt vier dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.