Home Nieuws Grootste park ter wereld komt in Maltepe Istanbul

Grootste park ter wereld komt in Maltepe Istanbul

7
1073
Grootste park ter wereld komt in Istanbul
Grootste park ter wereld komt in Istanbul

’s Werelds grootste park wordt volgend jaar gebouwd in het district Maltepe van Istanbul.

Het nieuwe park aan de Aziatische kant van Istanbul wordt zo groot als 171 voetbalvelden. In het enorme bouwproject zijn watersport faciliteiten, voetbal-, volleybal-, basketbal- en tennisvelden opgenomen. Ook komen er golfbanen, fietspaden, een dierentuin, speeltuinen voor kinderen, een kermis, ontmoetingsplaatsen, een strand, een concerthal, een moskee en een grote parkeergarage.

Volgens de site van HT Emlak krijgt het nieuwe park een Disneyland-achtige stijl. Lees hier het gehele (Turkse) bericht.

7 REACTIES

  1. hmm, de Turkse interpretatie van een park is dan toch iets anders dan in de rest van de wereld. Dit wordt een PRETpark. Dat is wat anders 🙂 Een park is normaal gesproken een lommerrijke omgeving voor rustzoekers. In Turkije dan meestal wel voorzien van fitnesstoestellen die fanatiek gebruikt worden, maar toch ook voor rustig vertoeven.

  2. Istanbul Mayor Kadir Topbaş said they would build a huge park in Zeytinburnu district of Istanbul similar to Central Park in New York, speaking after a fast-breaking dinner in Sultanahmet Square on July 27 2013.

    “When the Veliefendi Hippodrome is officially registered as closed to construction, following the 500,000-square-meter Çırpıcı Meadow, this area will total 1 million square meters. This is the biggest open area in Istanbul city center. We will build a park similar to Central Park and significant parks in Europe. This is just the beginning, and our work will continue,” Topbaş told reporters after the fast-breaking dinner in Sultanahmet Square late July 27.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!