Home Nieuws Grootste onderwatermuseum ter wereld in Edirne bijna open

Grootste onderwatermuseum ter wereld in Edirne bijna open

6
400

Het noord-westelijke gelegen Edirne heeft sinds kort een van de meest unieke onderwatermusea ter wereld. Het project, dat in drie fases werd uitgevoerd is voltooid. In het museum zijn onder andere 800 kunstmatige riffen aangelegd.

Momenteel leggen culturele autoriteiten in Edirne de laatste hand aan het unieke onderwatermuseum dat onder meer enkele honderden kunstmatige riffen en afbeeldingen van de Slag om Gallipoli bevat.

“Voor de eerste fase van het project hebben we 400 kunstmatige riffen en het kanon dat werd gebruikt door de Ottomaanse soldaat Seyit Onbaşı, onder water geplaatst,” zei de project-technisch consultant en professioneel duiker Savas Yapman. Hij voegde er aan toe dat er ook nog een sculptuur van Seyit Onbaşı en nog eens 400 kunstmatige riffen zouden worden geïnstalleerd in de komende dagen.

Het project wordt uitgevoerd op een locatie in de Saros Golf, op 10 kilometer van de İbrice Haven in Keşan. Het uiteindelijke doel is volgens Yapman, om de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en de Slag om Gallipoli levend te houden voor de toekomstige generatie(s).

In de derde en laatste fase van het onderwatermuseum project, laat men een schip zinken dat vergelijkbaar is met de mijnenveger Nusret, een schip van de Ottomaanse marine. “Duikers kunnen een kijkje in het schip gaan nemen”, heeft Yapman gezegd.
“Door dit schip, zullen er buitenlandse duikers naar deze regio komen. Dit is de belangrijkste behoefte voor dit gebied qua toerisme”. De projectleiders zijn ook nog van plan om een Brits schip toe te voegen aan het museum.

In de vorm van een zeester

Het eerste kunstmatige rif voor het onderwatermuseum werd in augustus van dit jaar door het ministerie van Cultuur en Toerisme naar de Egeïsche Zee gebracht met behulp van een hijskraan.

Het onderwatermuseum zal een zeester-vormig gesloten gebied krijgen en twee open gebieden. Er zullen echte oorlog scènes worden uitgebeeld onder zee in het museum, dat een oppervlakte heeft van 2500 vierkante meter.

In aanvulling op de sculpturen, zal de Slag om Gallipoli worden uitgebeeld met billboards, figuren en schilderijen. Het onderwater-museum kan na de opening 24-uur per dag gevolgd worden via live-uitzendingen op internet.

Bron: Hurriyet Daily News

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.