Grootste autodealer ter wereld met circuit op dak

4
926
Grootste autodealer ter wereld met circuit op dak
Grootste autodealer ter wereld met circuit op dak

Een circuit op het dak, het klinkt als sciencefiction, maar in Turkije wordt het waarheid. In Istanbul komt namelijk de grootste autodealer ter wereld onder de naam Autopia Europia. En als je denkt dat dat genoeg is dan hebben de Turken nog een verrassing, namelijk een test-circuit op het dak.

Meer dan 2 miljoen vierkante meter, 5 verdiepingen hoog, meer dan 200 verkooppunten, 56 bar/restaurants, 48 werkplaatsen, 24 banken en 42 verzekeringsmaatschappijen. Zomaar wat getallen die aangeven wat een immens project dit is. En de kers op de taart is uiteraard het waanzinnige idee om een test-circuit op het dak te plaatsen.

Neem even de tijd om naar de foto’s te kijken, of gun jezelf een blik op het geheel in onderstaande video. Als je trouwens denkt dat het een droom is, nee hoor. De bouw is namelijk al begonnen!

https://vimeo.com/11049389

Bron & Foto’s: Driving-Fun.com

4 REACTIES

  1. Niets nieuws, de FIAT fabriek in Turijn had in 1921 al een circuit op het dak voor het testen van zijn auto’s. Kun je op Google Earth nog steeds zien

  2. Turijn:
    In het hoofdgebouw van de Fiat fabriek werkten meer dan 6000 mensen op een vloeroppervlakte van ruim 400.000 m2.

    Turkije:
    Meer dan 2 miljoen vierkante meter, 5 verdiepingen hoog, meer dan 200 verkooppunten, 56 bar/restaurants, 48 werkplaatsen, 24 banken en 42 verzekeringsmaatschappijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!