zaterdag 27 februari 2021
Home Nieuws Groen licht voor “Kanal Istanbul”

Groen licht voor “Kanal Istanbul”

1
741

Na de ambitieuze plannen voor het 3e vliegveld in Istanbul en de 3e brug over de Bosporus heeft het mega project voor een nieuw kanaal door Istanbul groen licht gekregen. “Kanal Istanbul” moet straks de Zwarte Zee en Marmara Zee met elkaar gaan verbinden.

De nieuwe plannen hebben behoorlijk wat kritiek ontvangen aangezien het kanaal volgens de planning de groene zone boven Istanbul zal doorkruisen en dus een effect zal hebben op de natuur en water basins die zich daar bevinden. Het voordeel is wel dat de vrachtschepen niet meer over de drukke Bosporus hoeven te varen. Het nieuwe kanaal krijgt een lengte van zo’n 40 kilometer.

Wat er wel bekend is, is dat de overheid de noordkant van Istanbul behoorlijk gaat ontwikkelen om het oude centrum te sparen, ook is de mega-investering goed voor de werkgelegenheid in de stad. De tender voor het project is op dit moment in voorbereiding en men zal na uitgifte direct beginnen met de bouw. Het is een prestige project dat door de huidige premier behoorlijk is gepromoot tijdens de vorige verkiezingen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.