Gratis taxi service voor gehandicapten in Antalya

13
1088
Taxi Service gehandicapten Antalya
Taxi Service gehandicapten Antalya

De gemeente Antalya begint met het aanbieden van gratis taxidiensten aan mensen met een handicap zodat zij zich makkelijker onder de mensen kunnen begeven en zelf dingen buiten de deur kunnen ondernemen.

Een speciaal ontworpen taxi met voldoende ruimte voor twee rolstoelen zal mensen met een handicap gratis gaan vervoeren om hen te helpen makkelijker naar gezondheids- en onderwijs instanties te reizen. Daarnaast wil men ook de drempel om sociale en culturele activiteiten te ondernemen letterlijk voor hen verlagen.

“Door middel van de gratis aangepaste taxi zullen degenen die zelf het huis niet uit kunnen vanwege een lichamelijke handicap, toch in staat zijn om sociale activiteiten bij te wonen”, aldus de gemeente. Er kan 24/7 een beroep worden gedaan op de service.

Burgers met een handicap die willen profiteren van het vervoersproject moeten lid zijn van het Gehandicapten Informatiecentrum in Konyaalti. Je kunt lid worden door een gezondheidsrapport van de dokter mee te brengen en een kopie van je paspoort.

13 REACTIES

  1. Eindelijk krijgen de gehandicapten aandacht in Turkije. Voorheen telden ze absoluut niet mee in de maatschappij. Wat dat betreft mogen ze een voorbeeld aan NL nemen.

  2. Jolanda je hebt gelijk ,,zelfs een invalidenkaart kennen ze niet ,,neem hem elk jaar mee maar kan er nog steeds niks mee

  3. Daar moet NL een voorbeeld aan nemen, maar dat doen ze niet.
    In het Catshuis wordt nu onderhandeld wat er nog afgebroken kan worden van het ooit beste sociale systeem ter wereld.
    Ja, ooit stonden Zweden en Nederland boven aan. Maar de ingetreden marktwerking breekt dit alles weer af.
    Laat Turkije maar voort doen met de weg die ze zijn ingeslagen, kunnen ze binnenkort nog trotser zijn op het land.
    Dat wilde een zekere Rita ook met NL, maar daar was het toen al te laat voor.
    NL wordt zo de schandvlek binnen de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!