Home Nieuws Gratis parkeren bij Turkse shopping malls verplicht

Gratis parkeren bij Turkse shopping malls verplicht

7
1087

Het gratis parkeren, dat sinds een aantal jaren verplicht is bij grote winkelcentra in Turkije, gaat straks beter gecontroleerd worden.

De enorm grote winkelcentra schieten in Turkije als paddestoelen uit de grond. Deze zijn altijd wel voorzien van een enorme parkeerplaats waar je meestal gratis je auto kwijt kunt. Sinds 2007 is er zelfs een regel ingevoerd door het UKOME (Coördinatiecentrum voor Vervoer) waarin staat dat bezoekers de mogelijkheid moeten hebben om minstens 3 uur gratis te parkeren. Alhoewel het zelden voor komt, zijn er toch enkelen die zich niet aan de regel houden.

Vanaf dit jaar gaat er strenger gecontroleerd worden. Indien de regel van “minstens 3 uur gratis parkeren” wordt overtreden door een garage, zal deze een fikse boete krijgen.

7 REACTIES

  1. Goede manier om de middenstand kapot te maken. In Nederland hebben we het decennialang exact omgekeerd gedaan met groot success, kijk hoe veel zelfstandige winkeliers je hier nog hebt in vergelijking met bv Duitsland. Turkije kiest radicaal voor het Amerikaanse model van zelfvernietiging. Veel plezier in de betonjungle, mij zul je niet meer in Istanbul zien tot na de volgende aardbeving, als het meeste schroot is opgeveegd.

  2. wat een onzin eigenlijk.
    de gemeenten zetten overal van die parkeerwachters in, die voor 5 minuten parkeren op openbaar terrein 1 tl mogen rekenen,evenals wanneer iemand 1 uur parkeert.
    maar zelfstandige commerciële instellingen zouden dat plotseling niet mogen?

    krom, zeer krom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!