zaterdag 27 februari 2021
Home Nieuws Gouden Hoorn project voltooid

Gouden Hoorn project voltooid

3
291

Het zuurstofgehalte en de biologische diversiteit in de Gouden Hoorn zal de komende tijd toenemen. Het milieuproject, waarbij elke dag 260.000 kubieke liter vers water werd gepompt vanuit de Bosporus in de Gouden Hoorn, is namelijk voltooid.

Het succes van het Gouden Hoorn project werd afgesloten met een ceremonie op zondag, bijgewoond door minister-president Recep Tayyip Erdoğan, burgemeester van İstanbul Kadir Topbaş en een grote menigte van mensen.

Erdogan merkte op dat de kleur van de Gouden Hoorn al is begonnen te veranderen door het water afkomstig uit de Bosporus. In totaal is er ruim 758 miljoen dollar besteed aan het project.

Toen het project net van start ging, was het water in de Gouden Hoorn op sommige plaatsen slechts 50 centimeter diep. Door al de modder en het andere puin op de bodem strandden de boten hier regelmatig.

Destijds werd het niveau van industriële installaties rond de Gouden Hoorn verhoogd en afvalwater werd opgevangen en afgevoerd. Ongeveer 5 miljoen kubieke meter modder, de oorzaak van de stank in de Gouden Hoorn, is verwijderd en vooralsnog gedumpt op 180.000 vierkante meter braakliggend terrein waar in de toekomst een nieuw pretpark gebouwd gaat worden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.