dinsdag 26 januari 2021
Home Nieuws Gevoelstemperatuur 53 graden Celsius in Antalya

Gevoelstemperatuur 53 graden Celsius in Antalya

12
996
Antalya Strand

Voor de aankomende dagen wordt er extreme hitte verwacht in Antalya. In de media wordt er gewaarschuwd om vooral in de schaduw te vertoeven.

Voor het einde van de week wordt er in Antalya een temperatuur van maar liefst 41 graden Celsius verwacht. Dit is op zich al aardig heet te noemen, maar met de bijkomende luchtvochtigheid van zo’n 52 procent zal het nog veel heter aanvoelen. Er wordt gesproken van een gevoelstemperatuur van maar liefst 53 graden Celsius!

Vanaf vandaag zal zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in Antalya dus gaan stijgen. Zoals elk jaar wordt de mensen verteld om vooral tussen 11.00u en 15.00 uur uit de zon te blijven, veel water te drinken en geen inspannende activiteiten te ondernemen. Bij kleine kinderen en ouderen of zieke mensen moet extra goed gelet worden op verschijnselen van oververhitting zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en braken.

 

 

 

12 REACTIES

 1. Nou ik ben benieuwd, is de eerste zomer voor ons in Antalya. Ik denk dat het binnen blijven wordt met de airco aan!

 2. Oepsssss dat is wel errug heet……maarre…een luchtvochtigheidsgraad van 52% is toch niet veel ? Of heb ik het nou mis ?

 3. Een luchtvochtigheid met 52% is heel heel hoog voor een warme dag hoe warmer hoe droger de lucht is en als het vochtig warm is dan is het heet heet

 4. Is elk jaar daar. Ga al jaren naar Turkije en altijd temperaturen tussen de 42 en 55 graden. Prima vol te houden, het is daar heel anders warm dan hier. Koop een petje en lekker zwemmen, prima.

 5. De temperatuur in Turkije is niet te vergelijken met de temperaturen in nederland. Het is heerlijk, je moet altijd eerst even wennen aan de ander soort warmte. Daarna, genieten. Het İs lang niet zo benauwd als Nederland en helder weer.

 6. @Jolanda
  In jouw geval gewoon zijn zoals je altijd bent dus?

  @Gulten
  Leg dat eens uit?
  De combinatie temperatuur / luchtvochtigheid voelt overal ter wereld exact hetzelfde aan.
  En als je zegt ‘temperatuur in Turkije is anders’, zeg er dan ook even bij WAAR in Turkije je je bedoelt. Aan de kust? Achter de bergen in het binnenland?
  Maar misschien bedoel je dat je de warmte in Turkije anders ervaart omdat jij als je op vakantie in Turkije bent niet hoeft te werken in die temperaturen en af en toe eens een duik in het zwembad kunt nemen als je glaasje frisdrank leeg is?
  Moet je toch eens aan die ober die jouw drankje kwam brengen vragen hoe hij de warmte ervaart. Of de kok in de keuken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.