maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws Gemeente Kadıköy wil verkoop van dieren in dierenwinkels verbieden

Gemeente Kadıköy wil verkoop van dieren in dierenwinkels verbieden

11
239

Het departement van de gemeente Kadıköy in Istanbul heeft voorgesteld om de verkoop van dieren in dierenwinkels in Kadıköy te verbieden, omdat veel winkels niet in staat blijken te zijn om de juiste omstandigheden te creëren voor de dieren.

“De dieren worden ’s nachts alleen en hongerig achtergelaten in de dierenwinkels. De meesten van hen worden op illegale wijze Turkije binnengesmokkeld,” aldus burgemeester van Kadıköy Selami Öztürk.

Het voorstel wordt ook gesteund door de Raadsleden van de regerende politieke partij AKP. De Vereniging van Eigenaren van dierenwinkels heeft echter gewaarschuwd voor het potentiële gevaar van het verbod. Zij denken dat het zal leiden tot een toename van de illegale verkoop van huisdieren.

Momenteel zijn er in heel Istanbul ongeveer 1.200 dierenwinkels. Op 3 december zal de gemeenteraad het voorstel gaan bespreken.

11 REACTIES

 1. nieuws klopt niet het gaat hier alleen om de verkoop van katten en honden dus niet alle dieren. Als we hierover een oordeel geven dan is dit volkomen terecht maar er moet wel goed gecontroleerd worden zodat illegale verkoop niet toe neemt.

 2. Zorgen voor een gecontroleerde aanvoer en nazorg. Dan zijn geen illegale leveranties nodig.
  Ik zit hier nog met een nest jonge honden die geboren zijn uit een hond die hier gedumpt is in het dorp. Dat zou niet meer moeten voorkomen. Het hele dorp stikt van de honden en sinds de grote weg niet meer de hoofddoorvoerweg is, worden ze nog maar zelden doodgereden. Er is hier dus geen natuurlijke selectie meer.
  Wie helpt ons van die bende af?

 3. @Mara,
  Misschien eens een praatje maken met de plaatselijke dierenarts om een actie te starten de honden te steriliseren of castreren? Vraag eventueel de middenstand een bijdrage te leveren, ik noem maar iets.
  Ik begrijp je frustratie, als ik er zou definitief zou wonen, zou ik, denk ik, wel 12 honden opvangen.
  Elke keer zie ik weer de vele, prachtige dieren, die geen baas hebben en moeten zien te overleven. Het raakt me elke keer weer, maar nogmaals, misschien de publiciteit opzoeken, of iets organiseren om geld binnen te krijgen.
  Veel succes en warme groet
  Snow®

 4. In een dorp waar ’s winters bijna niemand meer woont en de rijkere mensen nog geen cent over hebben om een gemeenschappelijke en door hen het meest gebruikte weggetje een beetje bruikbaar te houden, hoef ik niet om geld te gaan bedelen. Van de winter is er bijna niemand meer en honger de roedel vanzelf wel uit. daar rekent men op. Ik kan me geen dieren permitteren, want ik blijf er ook in de winter niet. Helaas, het is onbegonnen werk hier……

 5. Ontdekt dat er in ordu inderdaad een soort asiel blijkt te zijn, maar toen we aanboden de dieren te brengen, werd dat geweigerd, want het was al vol. Kan best, maar wat moet er dan met overtollige dieren gebeuren? Dan maar met een vrachtauto meegeven en ergens anders loslaten? zitten ze er daar mee. Helaas, ik kan er ook niks aan doen. 🙁 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.