Gemeente Izmir plaatst automaten met gratis mondkapjes bij OV

0
3896

De gemeente van de Turkse miljoenenstad Izmir plaatst op verschillende metrostations automaten waaruit reizigers gratis mondkapjes en desinfectiegel kunnen krijgen met hun OV-chipkaart.

De metro-passagiers kunnen een keer per week gratis vier gezichtsmaskers en 100 milliliter ontsmettingsmiddel krijgen door hun OV-chipkaarten te scannen bij de automaat. Het apparaat, genaamd “maskematik”, moet ervoor zorgen dat het coronavirus zich minder snel kan verspreiden.

Op het centraal gelegen Konak station werd het eerste masker-automaat geïnstalleerd. Binnenkort komen er nog 10 automaten bij op andere centraal gelegen OV-stations.

Tekst gaat verder onder de video.

De burgemeester van Izmir, Tunç Soyer, zei in de verklaring dat het aantal maskematik-apparaten snel zal worden opgeschaald zodat de inwoners van Izmir comfortabeler en hygiënischer kunnen reizen.

Het bedrijf dat de automaten produceert, bevindt zich tevens in Izmir, merkte Soyer op. Hij uitte zijn trots en dankbaarheid dat een lokaal bedrijf deze oplossing heeft kunnen ontwikkelen.

Izmir maakt deel uit van de totale Turkse corona-lockdown die van kracht is in de weekenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!