Gemeente Beyoğlu krijgt alternatief voor Istiklal Caddesi

2
766
Gemeente Beyoğlu krijgt alternatief voor Istiklal Caddesi
Gemeente Beyoğlu krijgt alternatief voor Istiklal Caddesi

De gemeente Beyoğlu in Istanbul is van plan om een ​​kosmopolitisch alternatief te bouwen voor de Istiklal Caddesi als onderdeel van een stedelijk transformatie project.

De komende jaren zullen acht locaties in de gemeente Beyoğlu een stedelijke transformatie ondergaan: Tarlabaşı, Sütlüce, Dolapdere, Kasimpasa, Şişhane, Okmeydanı en Karaköy zullen worden aangepakt. Het hoofddoel van het project is om de kwaliteit van leven voor de mensen die in deze gebieden wonen te verbeteren.

Men is al begonnen in Tarlabaşı en verwacht binnen twee jaar klaar te zijn met deze wijk van Istanbul. In de wijk Sütlüce zullen ongeveer 500 panden worden gerenoveerd. Volgens burgermeester Demircan is men al begonnen om de bewoners tijdelijk in andere delen van de stad onder te brengen.

Een ander opmerkelijk plan betreft de aanleg van een alternatief voor de befaamde Istiklal Caddesi, het culturele centrum van de metropool. De ‘nieuwe Istiklal Caddesi’ moet in de wijk Okmeydanı komen op 70 hectare grond.

Zeventig procent van het vernieuwingsproject in Beyoglu betreft residentiële gebouwen, 30 procent zal zich richten op bedrijven. De burgermeester benadrukte dat tijdens de vernieuwingen het cultureel erfgoed wordt beschermd, en dat de stad zich op deze manier ook sterker maakt tegen een eventuele aardbeving. Nadat het project is afgerond, zal de helft van Beyoğlu, dat bestaat uit 45 wijken, vernieuwd zijn.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!