login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Geen omstreden wetswijziging abortus

Er zullen bijna tot geen veranderingen komen aan de Turkse abortuswet, stelt een rapport dat is opgesteld door een wetenschappelijke raad. Dit rapport zal maandag worden voorgelegd aan het kabinet.

De abortuswet die al sinds 1983 van kracht is en waarin staat dat men dit tot de 10e week van de zwangerschap mag toepassen, blijft zeer waarschijnlijk ongewijzigd. Verder staat er in het rapport dat men de mensen wel bewuster wil maken en dat gezinnen beter moeten worden ingelicht over anticonceptie methoden, in een poging om het aantal abortussen te verminderen.

Verschillende media melden zelfs dat men het aantal weken zwangerschap dat abortus is toegestaan wil ophogen naar 12 weken. Dit is echter weer het andere uiterste van wat premier Erdogan wil.

Het rapport is opgesteld door een wetenschappelijke raad van 20 leden, waaronder gynaecologen, kinderartsen, psychiaters, juristen, sociale wetenschappers, vertegenwoordigers van vrouwenrechten groepen, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Justitie en het ministerie van Gezin- en Sociaal Beleid.

Minister van Volksgezondheid Recep Akdağ, minister van Justitie Sadullah Ergin en minister van Gezin & Sociale Zaken Fatma Şahin kwamen afgelopen dinsdag bij elkaar om de details van het rapport uit te werken.

Er zijn 9 reacties

Miranda Köroğlu

Hartstikke goed en houden zo! We leven in 2012 niet in t jaar 1000.

Inderdaad goed nieuws. De voorgestelde wetswijziging geeft te weinig ruimte voor een weloverwogen beslissing. Waar de vrouw baart en over het algemeen de zorg over de kinderen heeft, kan het niet zo zijn dat de man het laatste woord heeft.

Goed ook dat men onderkent dat voorlichting essentieel is voor het verminderen van het aantal abortussen.

Özlem Karadağ-Korkmaz

wat heeft dat met de jaren te maken ?? dus over 50 jaar komen er meer ontwikkelingen en kan men helemaal niet meer spreken over gevoelens ? een mens is een mens nu of 1000 jaar eerder wat maakt het uit

Jolanda Güngör-van Deursen

Een goed besluit!

Miranda Köroğlu

Als je weet waarom de abortus wet r is dan zou je t begrijpen! Vroeger stierven de meeste vrouwen /meisjes! Omdat r wel degelijk goede redenen zijn of waren! Het gebeurde door vrouwen met breinaalden en niet door dokters. Geen zorg en dus veel doden! Dus ja tijd heeft r altijd mee temaken! Omdat nu vaak gezegd word dat een vrouw r “te makkelijk” voor kiest! Dat geloof nog steeds niet, maar de vrouwen die r voor gestorven zijn hebben deze beslissing niet makkelijk genomen! Dan zeg je gevoelens! Die van jouw of van een vrouw in zo een situatie? Over wie hebben we t hier? Hoe praten mensen altijd makkelijk uit eigen mond. Zolang je niet in andermans schoenen gelopen heb kan je niet spreken! Heb zelf 3 heerlijke kids en nee omdat ik dit gekozen heb ,zou abortus niet de mijne zijn. Maar ik heb t gelukkig goed! Niet iedereen heeft dit!

Goed gezegd Miranda!
Ik ben het er helemaal mee eens.
Er zijn helaas te veel vrouwen die bijvoorbeeld verkracht worden en zwanger raken, je kunt vrouwen in zo’n situatie toch niet dwingen het kindje te houden!? Wat doet dat met deze vrouw? met haar familie en met het kindje zelf?!
Ook voor vrouwen in andere situaties, ook al doe je het veilig, zwanger raken is ondanks dat mogelijk, en wat nou als je echt niet voor een kindje kan zorgen in bepaalde situaties?! je kan moeilijk het kindje laten komen en het aan zijn/haar lot overlaten….

Voorlichting zal een hele goede zijn, eerst een goed gesprek met een pro om te beslissen of ze begrijpt wat de gevolgen zijn en of dit een wel overwogen beslissing is!
Ik ben blij dat de nieuwe regeling niet is doorgezet!

Yildiz Kurt

Goed besluit! Absurd dat het ter spraken is gekomen.

@Özlem: Heb je het filmpje in het nieuws niet gezien over het Turkse meisje dat onderweg haar baby “verloor” en gewoon met haar ouders doorliep? Daar kiest toch niemand voor?
@ Miranda: Helemaal met je eens! Voor elke vrouw ben ik blij dat ze zelf haar beslissing kan nemen .
@ Saskia: Goed verwoord.

@Snow, Ik heb dat filmpje ook in het nieuws gezien en was diep geschokt! :(
Maar helaas zijn dat wel dingen die gebeuren en veel vaker zouden gaan gebeuren als deze wet wel was aangenomen!

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)