Home Nieuws Geen deelname voor Turkije aan het Eurovisie Songfestival 2013

Geen deelname voor Turkije aan het Eurovisie Songfestival 2013

31
640

De Turkse staatszender TRT heeft vrijdag laten weten dat Turkije in 2013 niet zal meedoen met het Eurovisie Songfestival.

TRT, de Turkse omroep gaf twee redenen voor haar besluit om aankomend jaar niet meer mee te doen met de zangcompetitie. Als eerste werd de verminderde invloed van televoting in het gecombineerde 50/50 telefoon/jury stemsysteem genoemd. Ook vindt de zender dat er sprake is van oneerlijkheid, veroorzaakt door straight-to-the-final concurrenten zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië. Deze landen zouden volgens de TRT bevoorrechte partners zijn van de European Broadcasting Union.

De TRT zei dat Turkije betere resultaten haalde tussen 2003 en 2010, toen televoting nog een groter aandeel had in de totale stemming. Turkije won het Eurovisie Songfestival voor het eerst in 2003 met Sertab Erener’s “Everyway that I can”, in 2010 eindigde Turkije op de tweede plaats met Manga’s “We could be the same”.

31 REACTIES

 1. Jammer dat ze niet meedoen ik keek altijd uit naar Turkije!
  Als we het over behaalde resultaten gaan hebben kan Nederland :ned: helemaal wel thuis blijven die halen al jaren de finale niet eens!

 2. @Antonetta en @Ozgur
  Het staat toch duidelijk dat TRT het niet wil meedoen en niet AKP, trieste reactie hoor om AKP weer de schuld te geven terwijl het gewoon een feit is. :smash:

 3. @meko
  Turkije zit inderdaad niet in EU. Maar wel in de Raad van Europa. Het was dus ook ons feestje. Maarja naar mijn mening heeft het toch geen toegevoegde waarde meer.

 4. Ik keek ook altijd naar Eurovision en zelfs naar Turkije :). Maar ik vind het wel jammer dat ze dit jaar niet mee doen :(, maar ze hebben gelijk wat daar bovenaan staat. Maar goed, ik hoop dat Turkije volgend jaar wel mee doet ;). I love :turk:. En ze waren ook best wel goed vind ik dan hoor? Ik weet niet wat jullie er van vinden? Groetjes.

 5. Al dat gezeur dat er alleen maar oostbloklanden winnen.
  Een paar jaar geleden won Duitsland nog en vorig jaar Zweden.
  Wij nederlanders zijn gewoon jaloers en kunnen alleen maar zeuren en negatief doen.
  Bah.

 6. Ben het helemaal eens met @Antonetta, @Özgür,
  @Volkan.
  Er is censuur op alles , Turkije is stukje bij beetje
  omgetoverd in een Arabische staat waar niets
  kan en mag. Zooooooooooo enggggggg.
  Zonder woorden bedoeld hij dat we geen Türk
  mogen zijn.

 7. @sevgi, laat je eerst even bijscholen mbt cultuur en politiek. maar goed respect voor je uitlatingen. als het eng is dan heb je zelf de keuze om je paspoort in te leveren. 😉

 8. @Gulsever, dat hoef ik niet te doen , weet precies
  waar ik het over heb, ben trots op m’n land cultuur
  en juist om Turkse te zijn, dank zij AKP
  is het juist geen Turkije meer. Maar ja , aangezien je reaktie
  doe ik een gok, aanhanger van AKP.
  Weet als geen ander geschiedenis cultuur alles van m’n
  land, we hoeven niet denigrerend te doen.
  Ik maak me zorgen omdat ik van m’n land hou
  en van m’n volk, WIJ ZIJN GEEN ARABIEREN
  MAAR TURKEN.

 9. Het is inderdaad allemaal politiek en patriottisme, bijna alle voorgaande jaren 10-12 punten van Nederland naar Turkije, me hoela !

 10. Waarom denken Nederlanders dat wij hetzelfde zijn als Marokkanen? Wij, turken, zijn de laatste tijd zo zelfstandig geworden, vergeleken de Marokkanen! Turkije heeft niet alleen maar lelijke plaatsen, de steden Izmir en Istanbul, Antalya zijn zo mooi! Vooral de stranden! Niet te geloven dat Nederlanders alleen maar denken dat wij zeer islamitisch zijn! Turkije is geen Syrie ofzo, natuurlijk geloven de meeste mensen i turkije, ik ook, alhammdoelillah, de machtige god Allah! Maar wat ik wil zeggen is: Turkije is modern. Als Nederlanders op vakantie gaan naar Turkije is er niks aan de hand. Maar verder kunnen ze allemaal dingen lullen. Het gaat misschien niet over dit, maar het heeft er wel mee te maken. De EU denkt dat Turkije ouderwets en streng is. Daarom geven landen zoals Italie en Spanje bijna nooit punten aan Turkije. Logisch van Turkije. Goede keus. :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.