Silicon Valley van Turkije moet in Kocaeli komen

4
1399

Na het bezoek van de Turkse premier aan Silicon Valley in Amerika, is het ter sprake gekomen dat er zoiets ook in Turkije moet komen. Nu lijken deze plannen werkelijkheid te gaan worden. In het Noordwesten van de provincie Kocaeli zou het project namelijk gebouwd moeten worden.

Silicon Valley is een enorm park waar voornamelijk de grootste technologiebedrijven zijn gevestigd, inclusief enkele van de grootste ter wereld. Iets vergelijkbaars moet nu ook in Kocaeli opgezet gaan worden. De ondernemers kunnen rekenen op een hogesnelheidslijn naar het gebied en goede verbindingen met de rest van het land. Daarnaast worden gebouwen in hoogte gelimiteerd  en zullen volgens het idee van de premier maar uit een aantal verdiepingen mogen bestaan.

Een stuk grond van ruim 5 miljoen vierkante meter is beschikbaar voor de enorme “Cyber Hub”, genoeg om flink wat industrie te gaan huisvesten. Naast de ruimte voor ondernemers is er ook financiele ruimte ingecalculeerd en zullen er subsidies beschikbaar zijn voor bedrijven die mee willen doen. Daarnaast hoeven deze bedrijven geen inkomstenbelasting en winstbelasting te betalen.

4 REACTIES

  1. goed bedoeld natuurlijk, maar kansloos. zo iets laat zich niet plannen, maar groeit organisch.
    het zou helpen als je een hoog opgeleide bevolking hebt ipv de laagst opgeleide van de oecd. een open cultuur ipv een autocratische en hierarchische cultuur. academische en en maatschappelijke vrijheid. turkije leent zich meer voor een china strategie met goedkope arbeid en productie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!