Galatasaray voor negentiende keer kampioen van Turkije

12
731

Voetbalclub Galatasaray is zojuist voor de 19e keer landskampioen van Turkije geworden. De club uit Istanbul, waar oranjespeler Wesley Sneijder sinds 4 maanden bijna elke wedstrijd in de basis staat, wist vandaag met 4-2 te winnen van Sivasspor. De club is hierdoor zeker van een eerste plaats in de Süper Lig en het kampioenschap is binnen.

Galatasaray kwam in de 8e minuut tegen Sivasspor al op voorsprong door een doelpunt van Selçuk İnan, die de bal vanuit een vrije trap fraai het doel indraaide. De eerste helft bleef deze score staan.

In de 53e minuut was Burak Yılmaz trefzeker en maakte de 2-0 voor Galatasaray. Alle supporters in de Türk Telekom Arena, thuisstadion van de club, wisten het nu zeker, “Sampiyon Cim Bom Bom” klonk het van de tribunes. Kampioen Galatasaray.

Het bleef echter niet bij 2-0. De maker van het eerste doelpunt, Selçuk İnan, wist in de 60e minuut na een aanname op de knie, manoeuvre en een kopbal de verdediging van Sivas te passeren en daarna de bal loeihard in het net te schieten.

De club uit Istanbul wil nog meer, er blijft aanvallend gespeeld worden. In de 75e minuut is het dan toch weer raak, Burak Yılmaz schiet na een voorzet van Umut de bal nogmaals achter doelman van de tegenstander.

Sivasspor krijgt ook nog een kans in de 80e minuut die goed benut wordt door Kadir Bekmezci. Deze schiet hard in de rechterbovenhoek van het goal en zet de stand op 4-1. De aanhang van Galatasaray juicht sportief mee omdat het kampioenschap nu toch wel binnen is. Sivasspor schiet in de blessuretijd nog een doelpunt binnen, maar het maakt allemaal niet meer uit. Het publiek lijkt het niet eens meer gezien te hebben. Het feest is namelijk al begonnen

Galatasaray wint met 4-2 van Sivasspor. Het team viert de negentiende landstitel in eigen stadion.