Home Nieuws Fototentoonstelling in Ankara; 50 jaar Turkse arbeidsmigranten

Fototentoonstelling in Ankara; 50 jaar Turkse arbeidsmigranten

0
1842
Turkse gastarbeiders onderweg vanuit Istanbul

Van 14 t/m 29 juni vindt de fototentoonstelling “Gurbette” plaats in Ankara waarin 50 jaar Turkse arbeidsmigranten Nederland in beeld worden gebracht.

Meer dan een halve eeuw geleden kwamen de eerste Turkse arbeidsmigranten naar Nederland. Ter ere van dit jubileum (1964-2014) organiseerde het Atlas Cultureel Centrum in 2014 landelijke activiteiten in Nederland. De tentoonstelling laat 25 Nederlandse en 25 Turkse immigranten zien, gefotografeerd door Coby van Wageningen. De foto’s tonen bezoekers het leven van Turkse werknemers in Nederland en hoe zij hebben bijgedragen aan de Nederlandse samenleving. Het geeft inzicht in de geschiedenis van mensen met een Turkse afkomst in Nederland, die vandaag de dag 450.000 mensen heeft overschreden. Het laat ook zien hoe de Nederlandse cultuur de immigranten heeft beïnvloed en hoe dit wordt weerspiegeld in hun dagelijks leven.

Dit keer is de tentoonstelling te zien in Ankara. Deze werd vrijdag 14 juni geopend door de ambassadeur, H.E. Marjanne de Kwaasteniet, in aanwezigheid van voormalig Turks minister van Arbeid Ali Naili Erdem, die in juni 1968 Nederland bezocht om arbeidsmigratie vanuit Turkije te bespreken.

De tentoonstelling is tot en met 29 juni te bezoeken in het Zülfü Livaneli Kültür Merkezi in Ankara.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.