Flamingo’s bijna klaar voor vertrek uit Turkije

3
1308

Even ten zuiden van de Turkse hoofdstad Ankara ligt het  meer “Tuz Gölü”, wat Zout meer betekend. Elk jaar komen hier tienduizenden Flamingo’s naar toe om zich voort te planten. Zo ook dit jaar.

De unieke omgeving in het midden van Anatolië met zijn zout water basin zorgt er voor dat de opvallende roze vogels een perfecte plek hebben om voor nageslacht te zorgen. Afhankelijk van de waterstand, die nogal kan variëren vanwege de warmte, zit er een stijgende lijn in het aantal Flamingo’s dat elk jaar hier uit hun ei komen kruipen.

De vogel migreert elk seizoen naar een ander gebied. Turkije is voor hen een populaire plaats om in de zomer te vertoeven. Als de vogels in maart aankomen, worden er direct eieren gelegd. Deze komen uit in mei en juni en als de herfst er aan zit te komen zijn de jonge beestjes net getrained genoeg om samen met de rest op hoge poten weer te vertrekken.

Het meer is erg goed te bereiken en ligt aan een van de hoofdwegen van Ankara richting Antalya en Cappadocië. Het is dan ook vaak een traditionele rustplaats voor busreizigers in de regio. Het meer is sowieso een fantastisch stukje natuur dat iedereen een keer gezien moet hebben vanwege zijn ondiepe oevers, zoutgehalte en prachtige omgeving.

3 REACTIES

  1. Inderdaad is Uz Gölü erg fraai. Helaas ben ik er nooit geweest op het moment dat de flamingo’s er zich ophielden. Dat moet een erg fraai gezicht zijn. 😀
    Maar dat het een populaire pleisterplaats is heb ik gemerkt en vind ik eigenlijk wel jammer. Want wat een ongelofelijke smeerbende is het daar zeg.
    Ik kom ontzettend vaak en graag in Turkije, Maar ik verbaas me er telkens weer over hoe overdreven proper men is in hun huizen en auto’s, maar eenmaal buiten alles gewoon van zich afgooien. 🙁

  2. Is mij vaak opgevallen, maar nog niet daar. Kan aan het moment liggen. Paar maanden terug in Safranbolu, wat “wereld erfgoed” is. Wat een klere zooi daar naast de weg. Maar super mooie huizen… #bezoektipje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!