Film over de Ottomaanse hulp aan Ierland

4
1375

Volgend jaar zal er een gezamenlijke Ierse-Turkse filmproductie in de bioscoop verschijnen over hoe het Ottomaanse Rijk Ierland heeft geholpen tijdens de hongersnood op het eiland tussen 1845 en 1851. De wereldberoemde acteur Colin Farrell krijgt ook een rol in deze film.

De nieuwe film over het verhaal van hoe het Ottomaanse Rijk hulp stuurde naar het smaragdgroene eiland aan het begin van de ‘aardappel hongersnood’ in 1845, zal een weinig bekend aspect van de meest traumatische periode in de geschiedenis van Ierland laten zien.

Volgens de scenarioschrijver en project manager Ömer Sarikaya bestaat het scenario uit een liefdesverhaal tussen Fatih, een Ottomaanse zeeman en Maria, een Iers meisje, in de periode van de hongersnood.

De film “Hongersnood” zal worden opgenomen in zowel Ierland als Turkije met een budget van 50 miljoen dollar. Bekende Ierse acteur Colin Farrell en verscheidene Turkse filmsterren zoals Burak Özçivit en Kenan İmirzalıoğlu zullen een rol gaan spelen. Sommige media vermelden ook Leonardo Di Caprio als een van de acteurs in de film.

Men is van plan om in oktober te beginnen met de opnames. De film zal naar verwachting ergens volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

4 REACTIES

  1. wooooh! ben benieuwd!!! Eindelijk komt er een film waarbij ottomaanse rijk niet als barbaren worden gezien! classe en ook eindelijk een film over turkse geschiedenis!

  2. Rond 1850 was Ottomaanse Rijk letterlijk Fait.
    Budget Ottemaanse Rijk niets waard en schulden Torenhoog…

    Schuldeiser Engeland.

    Heerser over Ierland ??? waarschijnlijk Engeland… tevens was Engeland een supermacht op dat moment….zij bezaten de helft van alle geld in de wereld…

    Toch hebben ze geen kleine moeite genomen Ierland te helpen… Terwijl ze alles in overvloed hadden…

    En toch heeft de Ottomaanse Tijd die financieel op de bodem zat en doorheen was gezakt…Ierse volk proberen te helpen.

    Rarara wat zegt dit over de goede Engelse die eigenlijk genocide plegen en wat zegt dit over de zogenaamde slechte Turken ??? … want het is echt super zeldzaam iets in Europa te zien die iets positiefs zegt over Turkije of de Turken.

    Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!