Feyenoord voor oefenwedstrijd op bezoek bij Fenerbahçe

0
2081

Feyenoord zal tijdens een oefenwedstrijd op 21 juli de strijd aangaan tegen het Turkse Fenerbahçe in Istanbul. Dat maakte de Rotterdamse voetbalclub bekend op feyenoord.nl.

De Rotterdammers treffen Fenerbahçe op zaterdag 21 juli in het Şükrü Saracoğlustadion in Istanbul. Beide ploegen stonden twee jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar tijdens de groepsfase van de Europa League. Feyenoord verloor toen beide wedstrijden thuis en uit (0-2 en 1-0).

Fenerbahçe, de club waar oud-Feyenoorders Pierre van Hooijdonk en Dirk Kuyt in het verleden ook voor hebben gespeeld, eindigde vorig jaar als tweede in de Turkse Superlig. Sinds dit seizoen tekende oud PSV-trainer Phillip Cocu een contract als nieuwe coach van Fenerbahçe. Cocu, die samen met zijn assistent Chris van der Weerden naar Istanbul kwam, wil naar eigen zeggen iets moois en speciaals opbouwen met de Turkse topclub.

Rotterdammer en Oranje international Robin van Persie, die in 2015 een contract tekende bij Fenerbahçe, kwam na ruim 2 seizoenen bij de Turkse club uit Istanbul weer naar Feyenoord. Voor hem zal het een bijzonder duel worden tegenover zijn voormalige ploeggenoten.

De aftrap van de vriendschappelijke wedstrijd is op zaterdag 21 juli om 21.00 uur Turkse tijd. In Nederland is het dan 20.00 uur. Meer informatie over kaartverkoop voor Feyenoord-supporters volgt later via de officiële kanalen van Feyenoord. Fenerbahçe supporters kunnen terecht bij StubHub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!