Extreme verkeersdrukte Istanbul door start van nieuwe schooljaar

11
674

De verkeersdrukte in en rondom Istanbul was vandaag enorm, vooral aan de Aziatische zijde. Vandaag ging namelijk het nieuwe schooljaar van start.

Ongeveer 16 miljoen Turkse studenten en rond de 700.000 leraren keerden vandaag terug naar school. De meeste leerlingen waren blij om hun klasgenoten en leraren weer te zien. Velen van hen hadden elkaar namelijk drie maanden niet gezien gedurende de lange zomervakantie.

In Istanbul, waar in totaal 2.323.628 lagere en middelbare leerlingen les krijgen van zo’n 70.000 leraren, was vandaag veel drukte op de wegen. Dit werd nog verergerd door ouders die hun kinderen niet alleen naar school wilden laten gaan op de eerste dag.

Istanbul is de grootste en de meest dichtbevolkte stad van Turkije. Volgens het Turkse Instituut voor de Statistiek’s (TurkStat), bestaat de “officieel” geregistreerde bevolking van Istanbul in totaal uit 13.255.685 mensen. Met een dergelijk grote populatie, heeft Istanbul normaal gesproken al problemen met het verkeer, maar door de toestroming van de vele bussen om kinderen en studenten te kunnen vervoeren van en naar school, wordt het probleem alsmaar groter.

Istanbul Metropolitan Municipality had een aantal maatregelen genomen om de verkeersdichtheid te verminderen. Al het openbaar vervoer was bijvoorbeeld gratis vandaag.

11 REACTIES

  1. Jeetje bijna net zoveel leerlingen als alle inwoners van NL. Ik wens iedereen veel succes en sterkte in het verkeer toe.

  2. @KOEKEPEERTJE: Normaal gesproken maken ze hier van 2 rijstroken, 3. Als er 4 rijstroken zijn (maal anderhalf) dan zijn het er in werkelijkheid 6. Burasi Istanbul ;-)) Alles kan!

  3. Lijkt me sterk dat er 16 miljoen studenten in de stad zijn.
    Zelfs de helft zou al veel zijn.

    Enne, verkeer in İstanbul is vele malen beter geregeld dan in Nederland.
    Door alle regeltjes en wetjes hier zit de boel alvast als er een vrachtwagen stil komt te vallen of als er drie druppels regen vallen.

  4. @ antonieq

    Nederlanders kunnen in het algemeen niet rijden joh. Ik erger me kapot in het verkeer. Duitsers kunnen daarentegen uitstekend rijden. Belgen zijn altijd de weg kwijt en rijden net niet tegen het verkeer in lol. Maar grote luxe wagens uit Belgie rijden wel weer perfect en de Fransen zijn net Nederlanders vind ik.
    Ik kom per dag wel een aantal bejaarden tegen die eigenlijk hun rijbewijs in moeten leveren omdat ze een gevaar voor derden zijn.

    Wat ik in Nl ook altijd opmerkelijk vind is dat bijna altijd op twee rechtdoorgaande stroken de rechter vol zit met 20 wagens terwijl de linker leeg staat…..

  5. Wel netjes om rechts aan te houden natuurlijk maar ik vind dat er gezien de drukte wel een overweging gemaakt moet worden. Meestal gaat een tweebaansweg over op 4 met: links 1 voor het afslaan, rechts 1 voor ook het afslaan en 2 rechtdoorgaande in het midden. Dan zie je dus dat het verkeer dat naar rechts zou moeten opgehouden wordt door een onnodige rij dat netjes de rechter rijstrook bezet.

    Over de Polen begin ik maar liever niet want dan ben ik morgen nog niet klaar. Kort gezegd zijn ze helemaal de weg kwijt. Schijnt dat ze uitgeschreven boetes op adres niet eens betalen omdat Nederland er juridisch niets mee kan. De politie kan volgens mij niet eens op kenteken checken. En dat moet een Eu-lidstaat zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!