Home Nieuws EU en Turkije dicht bij afschaffing visum

EU en Turkije dicht bij afschaffing visum

4
368
EU en Turkije dicht bij afschaffing visum
EU en Turkije dicht bij afschaffing visum

Turkse studenten, zakenlui, kunstenaars, artiesten en wetenschappers zullen vanaf volgend jaar waarschijnlijk geen visum meer nodig hebben om vrij door de EU te reizen. Eerder dit jaar had Turkije al vergelijkbare afspraken gemaakt met Spanje, Portugal en Italië.

Enkele maanden geleden oordeelde het Europese hof voor de mensenrechten dat de EU geen visa mag vragen aan Turkse burgers die in de EU komen werken voor een Turks bedrijf.

Volgens de EU zullen visa voor Turken volledig worden afgeschaft, al voordat het land toe zal treden tot de unie.

Het Turkse paspoort heeft in de afgelopen jaren aan waarde gewonnen. Vanaf volgend jaar zullen veel Turken visumvrij naar vrijwel alle Europese en Aziatische landen kunnen reizen, alsmede de meeste Afrikaanse en Zuid-Europese landen.

4 REACTIES

  1. TR moet niet bij de EU komen als EU dat niet wilt maar ze moeten wel helegoede vrienden worden met elkaar. TR moet van bepaalde subsidie mogelijkheden van EU gebruik kunne maken om er boven op te kunnen komen, daar mee kan EU ook de toestroming uit oosten van azielzoekers naar EU beperken en het oneerlijke verdeelde welvaart op de wereld kan ook beetje verdeeld worden
    ik zou zeggen stel je grenzen open, zoals politiek geen grenzen heeft

  2. İk las zojuist dat als je 5 jaar aantoonbaar in Turkije woont, je het staatsburgerschap (citizenship) kunt aanvragen bij de Nüfüs en je dan geen verblijfsvergunning meer nodig hebt. İk neem aan dat met Nüfüs het Bevolkingsregister van de gemeente wordt bedoeld. Klopt deze stelling ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.