Eskişehir wordt in 2013 “Culturele Hoofdstad van de Turkse Wereld”

8
1969
foto: Julide
Eskişehir wordt in 2013 Culturele Hoofdstad van de Turkse Wereld

De stad Eskişehir in de gelijknamige provincie in het binnenland van het noordwesten van Turkije is verkozen tot Cultuur Hoofdstad van de Turkse Wereld 2013.

Het voorstel om juist deze stad te kiezen werd goedgekeurd tijdens de 29e termijn vergadering van de Raad van ministers van Cultuur van Turkse Landen, gehouden in de hoofdstad van Kazachstan, Astana. Astana is de huidige culturele hoofdstad van de Turkse wereld.

De Gouverneur van Eskişehir, de heer Kadir Kocdemir, is al vol in overleg over welke activiteiten en evenementen er volgend jaar plaats moeten gaan vinden.

De Turk Kultur ve Sanatlari Ortak Yonetimi (Turksoy), een vereniging die activiteiten en evenementen organiseert in alle landen die bij de Turkse Wereld worden gerekend, zal samen met de gemeente Eskişehir de viering van Culturele Hoofdstad 2013 gaan verzorgen.

Website: http://www.turksoy.org.tr/

8 REACTIES

 1. Meer dan terecht. Een geweldige stad, belangrijk qua geschiedenis (omgeving) en de laatste jaren een enorme facelift gekregen

 2. Eskisehir heeft jaren weinig steun van de turkse overheid gekregen maar is toch altijd 1 van de mooiste/modernste turkse steden gebleven. Het is een mooie stad waar je als student tot laat in de avond veel kan beleven. Ook op sociaal en cultureelgebied zijn er veel gelegenheden. Dankzij de centrale ligging en bereikbaarheid is het een ideale stad om te wonen.

 3. Kan iemand mij vertellen hoe het is om als Nederlander te emigreren naar Eskisehir?
  Ik heb plannen om me daar als zelfstandig ondernemer te vestigen met een bedrijfsplan.
  IK wil de turkse taal en cultuur leren..
  Is het moeilijkom contacten te leggen etc.
  Wat zijn prijzen van onroerend goed? Heeft iemand tips voor internet sites? ALvast bedankt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!