Erzurum in de ban van sneeuw

0
1267

Hoewel het in sommige delen van Turkije nog steeds zonnig is en de thermometer temperaturen van 12 tot 15 graden aangeeft, is er ook een strenge winter aan de gang in de meer oostelijk gelegen steden van het land. In Erzurum viel deze week zo veel sneeuw dat het dagelijkse leven even op de kop werd gezet.

Het werd afgelopen nacht 15 graden onder nul in de stad en er viel nog steeds veel sneeuw. De gemeente werkt hard aan het sneeuwvrij houden van wegen en daken maar op verschillende plaatsen waren ongelukken niet te voorkomen door de spekgladde wegen. Hieronder enkele beelden van YouTube, vastgelegd door een omstander met zijn mobiele telefoon.

https://www.youtube.com/watch?v=wyR8a7djfmo

Verschillende scholen waren zelfs een dag gesloten in verband met de hevige sneeuwval. Ook waren een aantal kleine dorpen niet bereikbaar door onbegaanbare wegen.

Behalve Erzurum, hebben ook Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı en Erzincan last van het winterweer.

Wintersport

Goed nieuws is er voor de wintersportliefhebbers in de omgeving. In het Konakli Skigebied ligt al 50 cm sneeuw en in Palandoken is de sneeuwhoogte inmiddels al gestegen tot 60 cm. Perfect om de ski’s en snowboards weer uit de kast te halen.

https://www.youtube.com/watch?v=sFS7kIPDBsU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!