Erzincan schiet wilde dieren te hulp

1
933
Erzincan schiet wilde dieren te hulp
Erzincan schiet wilde dieren te hulp

Omdat de Turkse provincie Erzincan met hevige sneeuwbuien kampt, hebben zelfs de wilde dieren het erg moeilijk met het vinden van voedsel. Daarom heeft de directie van Milieu en Bosbouw besloten om voedsel te verspreiden op diverse plekken.

Vanmorgen is er op verschillende plaatsen tussen struiken en onder bomen voedsel neergelegd voor de wilde dieren. Met twee pick-up trucks en vijf man werd er de hele ochtend gewerkt. Op lager geleden gebieden werden vooral zaden en pitten gestrooid op goed bereikbare plaatsen voor vogels en andere kleine dieren. Hoog in de bergen werden er vooral grote stukken vlees neergelegd voor beren, vossen, en ander groot wild.

Waarschuwing voor jagers

Veel wilde dieren die op zoek zijn naar voedsel komen vaak dichter bij de dorpjes omdat er in de bergen niet veel te vinden is door de hevige sneeuwval. Hierdoor zijn ze vaak veel kwetsbaarder omdat ze mogelijk afgezwakt of verhongerd zijn. Er zijn jagers die deze kans niet laten liggen en gelijk op pad gaan met hun geweer. Fuat Guler, directeur van Milieu Natuurbehoud en Nationale Parken heeft gewaarschuwd dat er extra gecontroleerd wordt op jagers. Er loopt sowieso al een verbod omdat het jachtseizoen voorbij is. Het schieten van een kleine vogel kan al een boete opleveren die kan oplopen tot 500 TL.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!