Home Nieuws Erdoğan president van Turkije

Erdoğan president van Turkije

4
996

De voorheen nog Turkse premier, Recep Tayyip Erdoğan, mag zich de eerste door het Turkse volk verkozen president noemen. Hij haalde zondag 10 augustus 2014 tijdens de verkiezingen met 56% van de stemmen de absolute meerderheid en is daarmee de 12e President van Turkije geworden.

Ekmelettin Ihsanoglu, de presidentskandidaat van de grootste oppositie partij, kreeg 35,9 procent van de stemmen. Selahhatin Demirtas, vertegenwoordiger van vooral de Koerden, haalde slechts 8,5 procent.

De 60-jarige Erdoğan, die zijn politieke carriere al in 1976 begon, werd later verkozen tot burgemeester van Istanbul en sinds 14 maart 2003 was hij de 25e premier van Turkije. Hij is politiek leider van de sindsdien regerende AK-partij.

4 REACTIES

 1. Ik vraag me nu het volgende af gaat de oppositie nu weer met modder gooien of gaan ze nu is serieus nadenken wat ze fout doen na zoveel nederlagen en iedere keer verlies van aanhang….!

  Of zullen ze nu weer zeggen ja de mensen die op Erdogan stemmen of AKP stemmen zijn ….. en …..

  😉

 2. de bevolking turjije is jaren lang bedrogern door verschielende politikis maar laats 12 jaar sinds erdoan boven Turkije stond is alles op water gekomen en heef de bevolking geleerd dat Turkije 1 is niet 2 iedere volk verschielende goddiensten turken koeren las armennen maak niet uit door hem is dast 1 geworden iedere even zwaar weegt dus dat erdoan nu president is geworden is allem=n maar beter voor Turkije

 3. jaammer dat Erdogan nu zich zo uit laat over vrouwen die niet gelijk zijn aan mannen en de modernisering vn de vrouw tegenhoudt, Ik zg in de latste 3 jaar de vrouwen zelfs in het kleine dorpje waar ik woonde met de verandeingen mee gan en zich een stuk gelukkiger voelen. Ik heb vrienden onder vrouwelijke leerkrchten, moderne vrouwen die reizen en lezen en geen europees voorbeeld nodig hebben. Zij vonden het bericht dat een vrouw har tanden niet bloot kon lachen te gek voor woorden en lachten luidkeels om die, in ook hun ogen, onzin

 4. @ Francien heb jij de toespraak van Erdogan live gevolgd en heb je wel begrepen wat hij daar mee doelde ….. Er waren toch genoeg vrouwen in de zaal die het volledig met hem eens waren…

  of heb je het mee gekregen via Nederlandse media…

  Mannen en vrouwen zijn niet gelijk omdat ze anders zijn geschapen echter ze zijn wel gelijkwaardig…..!!! dat is wat die zegt en eigenlijk nog veel meer dat die de vrouwen eigenlijk zelfs hoger plaatste dan de mannen …! als men in zijn toespraak dingen wilt uithalen die men zelf er van bakt moeten ze zelf weten….

  Hoe belangrijk de vrouw is … de hemel is onder de voeten van de Vrouw ( Moeders )…

  en voor de genen die naar syrie afreizen om in de hemel terecht te komen zorg goed voor je Moeder dan kom je der ook zonder bloedvergieten…!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in