Erdoğan haalt cover Time magazine

21
749
Erdoğan haalt cover Time magazine
Erdoğan haalt cover Time magazine

Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan zal binnenkort verschijnen op de cover van Time magazine in de edities van Europa, Azië en de landen aan de Stille Oceaan. Het bekende Amerikaanse tijdschrift ligt 28 november in de schappen.

Op de cover staat ‘Erdogan’s Way’ met daaronder een zwart-wit foto van Erdoğan met zijn armen gekruist voor hem.

Time magazine geeft in deze uitgave een gedetailleerd verslag van het bezoek van Erdoğan aan de Egyptische hoofdstad Caïro. “Caïro heeft Recep Tayyip Erdogan verwelkomd als een rockster, duizenden van zijn fans droegen posters van hem, zongen slogans en klapten voor hem tijdens zijn aankomst op de luchthaven,” staat er in Time’s verslag.

In het stuk komen ook de resultaten van een enquête uitgevoerd door Maryland University naar voren. Volgens de uitslag was Erdoğan in 2010 de meest bewonderde leider onder de Arabische bevolking.
“Erdogan is het soort leider dat een volk dat in opstand is tegen tirannen in hun land zouden willen zien”.

“Het is waar dat Erdoğan zich van tijd tot tijd autocratisch gedraagt, oneerbiedig is over zijn politieke tegenstanders, zijn vijanden laat opsluiten en intimiderend doet tegenover de media. Maar in de ogen van zijn aanhangers, wegen deze fouten niet op tegen zijn successen,” aldus het verslag.

“Turkije’s succes toont aan Arabische islamisten dat het mogelijk is hun land te moderniseren, zonder hun religieuze wortels in gevaar te brengen. Volgens zijn bewonderaars in het Westen, laat Erdogan’s Turkije zien dat de politieke Islam geen vijand van de moderniteit hoeft te zijn,” aldus het rapport.

Bron: hurriyetdailynews.com

21 REACTIES

  1. “Het is waar dat Erdoğan zich van tijd tot tijd autocratisch gedraagt, oneerbiedig is over zijn politieke tegenstanders, zijn vijanden laat opsluiten en intimiderend doet tegenover de media. Maar in de ogen van zijn aanhangers, wegen deze fouten niet op tegen zijn successen,” aldus het verslag.

    Dit is een klaarlichte onzin, een regime omgooien die jarenlang dictatoriaal gedrag heeft vertoont, is niet makkelijk, hoe democratisch je ook zou willen zijn. Je moet hoe dan ook de keus van het volk waarborgen en deze beschermen, het volk die tot nu toe door taboes en door dictatuurschap monddood is gemaakt. Soms en zeker hierbij, zolang niemand kwaad wordt berokkent, heilgt het doel zeker de middelen. De middelen die een eeuw lang in de handen lag van de politieke tegenstanders. Tja, pijn doet het wel als je met dezelfde middelen wordt aangepakt!

  2. @Ümmügülsüm Sahin-Koca ,

    hoop ook dat jij ooit erachter komt dat er niemand op dit moment zo “gevaarlijk” is voor Turkije als Erdogan.

    Alles waar Turkije voor staat en stond wordt door hem en zijn directe aanhangers onder mom van geloof kapot gemaakt.

  3. et is waar dat Erdoğan zich van tijd tot tijd autocratisch gedraagt, oneerbiedig is over zijn politieke tegenstanders, zijn vijanden laat opsluiten en intimiderend doet tegenover de media. Maar in de ogen van zijn aanhangers, wegen deze fouten niet op tegen zijn successen,” aldus het verslag.

    Het klopt precies wat hier staat. een perfecte omschrijving van Erdoğan en zijn medewerkers. Zelfs in zijn verkiezings campagnes laat hij het zo laten overkomen dat de eisen die de EU stelt en de verbeteringen die daar door zijn ontstaan door hem en zijn partei zijn verbetert.İk kan wel merken dat je niet in Turkije woont mevrouw Ümmügülsüm Sahin-Koca

  4. Dat Erdogan autocratische trekjes heeft is klinkklare onzin. Het is deze man juist die door het door velen bejubelde regime voor het voordragen van een gedicht een gevangenisstraf heeft uitgezeten. Hij heeft Turkije democratischer gemaakt dan ooit tevoren. Was het niet Turkije dat decennia lang werd geteisterd door de Anti-islamitische legertop? Geen enkele regering kon buiten de marges van het leger manoeuvreren. Een staatsgreep hing immers als een zwaard van Damocles boven het hoofd van iedere regering. Openbare universiteiten, overheidsgebouwen waren en zijn helaas nog steeds vaak niet toegankelijk voor vrouwen met hoofddoeken. Soldaten die naar het vrijdaggebed gingen werden gestraft door hun meerderen. Het volk was dit oppressieve regime meer dan zat, en dan is zijn reactie op een onderdrukkend anti-islamitisch regime, logisch te noemen: het kiezen voor de religieus georienteerde partij van de heer Erdogan. Kortom, het is een reactie geweest. Als je mensen onderdrukt om hun ideeen en religie, dan omarmen ze dat des te meer en vragen ze juist daarom. Erdogan heeft de macht van het leger ingeperkt, terecht natuurlijk als je een rechtsstaat wilt zijn. Minderheden meer rechten en vrijheden gegeven, ook terecht in een democratische rechtsstaat. Met de komst van de nieuwe grondwet, waarbij Erdogan nauw samenwerkt met de oppositiepartijen, zal Turkije alleen maar democratischer worden. Terug naar het autocratische element dat westerlingen hem verwijten. Dit is in mijn ogen niet meer dan hypocrisie en afgunst. Erdogan laat zien wat leiderschap is, iets wat veel Europese leiders missen in deze crisistijd. Als je een volk vraagt welke eigenschap het belangrijkst is bij een leider, is het eerste antwoord: leiderschap.

  5. @Erkan,

    er is maar een ding wat niet democratisch is en dat is de islam die in landen als İran wordt gepraktiseerd en waar Erdogan op uit is dit samen met zijn idee om een nieuw soort van Ottomaans rijk te stichten.

  6. @Antonieq

    Beste Antonieq, dat is een cirkelredenering en wel heel kort door de bocht en in strijd met de werkelijkheid wat je allemaal vertelt. Ik adviseer je het boek ‘De Grote Turk’ van Henk Boom te lezen. Dan zul je zien dat wat jij nu allemaal denkt over de Islam het onvermijdelijke gevolg is van de sinds de middeleeuwen door Europeanen middels pamfletten verspreide propaganda dat de Islam (en dus ook de Turken) barbaars is (/zijn). Verruim je horizon zou ik zeggen en probeer je mening over religies en politici te baseren op eigen bevindingen en niet op hetgeen anderen zeggen of vinden. Dat Erdogan Islamitische roots heeft en zinspeelt op de sentimenten van zijn volk en daarmee draagvlak heeft voor zijn politieke agenda is het mooie gevolg van de democratie in Turkije. Democratie is boven alles het dulden en respecteren van andersdenkenden. Je zou eens de toespraken van Erdogan van een paar maanden geleden in Egypte, Tunesie en Libie op youtube moeten opzoeken en bekijken. Deze beelden zijn het levende beeld van hoe Erdogan de leiders van deze landen adviseert om de democratie en de scheiding tussen kerk en staat te koesteren en te omarmen. Je baseert je mening slechts op onderbuikgevoelens. Die zijn niet altijd de beste raadgever, zoals overduidelijk in jouw situatie het geval is.

  7. @Erkan,

    ik kom al 40 jaar in Turkije en ben al ruim 20 jaar getrouwd met een turkse, moslim, vrouw.
    İk weet dat er meerdere stromingen in de İslam zijn.Uit ervaring weet ik dat er niks mis is met het overgrote deel van de moslims.
    İk hoop zo dat ik, en velen met mij, het mis hebben maar er blijkt aan meer dingen dan alleen onderbuikgevoel dat Erdoğan en zijn aanhangers wel degelijk een hidden agenda hebben om van Turkije 1 groot radicaal moslimland te maken.

  8. Beste Antonieq,

    Turkije is grondwettelijk zodanig beschermd dat Erdogan nooit een Iran kan maken van Turkije. Ik herken in jouw kritiek het standpunt van de elitaire kringen in Turkije die Erdogan en zijn partij beschuldigen van het hebben van een hidden agenda. Erdogan is al bijna 10 jaar aan de macht. Hij is door alles en iedereen van het gevestigde regime gedwarsboomd. Denk aan rechters die de grondwet zodanig absurd interpreteerden, zodat Erdogan zijn doelstellingen niet waar zou kunnen maken. Wat deed Erdogan? Hij ging weer terug naar het volk en kwam met een sterker mandaat terug. Het regime was voorheen in oorlog met de Islam in Turkije. Waar Erdogan voor gezorgd heeft, is verzoening van het regime met de Islam (maar ook bijvoorbeeld met het Christendom, zie bijv. het renoveren en heropenen van de Akdamar Kerk in Van voor de Armeniers), zonder het principe van de scheiding tussen kerk en staat aan te tasten. Dat is fundamenteel anders dan het oprichten van een thelogisch regime a la Iran.

  9. @Erkan : Ik vind leuk

    @Antoniq zou mij niks verbazen dat je vrouw/jij een links politiek achtergrond heeft waardoor jij geen helder neutraal beeld meer kan vormen. Beetje open staan voor feiten!
    EEN leider is goed of niet, voor mij maakt links/ rechts daarbij niet uit. Erdogan is een goede leider, die nu goed bij het volk ligt. Helaas voor de oppositiepartijen….ik hoop ook dat je je voortaan echt verdiept in de geschiedenis voordat je een mening vormt en verkondigd… zie bv Turkse leger die destijds met een militaire staatsgreep een door het volk gekozen leider ophing. Noem je dat dan democratie…? daar zou ik pas een onderbuikgevoel van krijgen…

  10. Turkije heeft in zijn geschiedenis na Mustafa Kemal Ataturk nog nooit zo’n premier gehad. Hij heeft in 9 jaar tijd Turkije van moeras gehaald. Kijk naar Griekenland en trek hieruit je les. In die situatie had je toch anders gefloten of niet@Antonieq.Modder gooien en mensen zwart maken is makkelijk, maar je vergeet heel veel dingen. Er is gebrek aan kennis bij jouw!

  11. @Ferit,

    Erdoğan en Ataturk vergelijken is zelfde als appels en peren.

    Griekenland heeft niks met Turkije te maken, dus ook al een appels/peten vergelijking.

    Daar maakt iemand als Erdogan dus gebruik van , van mensen die nul komma nul kennis hebben en ondanks alles de leider zullen ondersteunen.

  12. @Emre en Erkan,

    ik heb geen politieke mening.
    Vindt het alleen vreselijk zonde en onbegrijpelijk dat een gevaarlijk figuur als Erdogan zoveel mensen achter zich kan krijgen.

    Valt me ook op dat er amper iemand van diegenen die hem als een goed leider zien allemaal andere argumenten(excuses?) hebben uit de geschiedenis dat kant noch wal raken.
    En dan mensen beschuldigen dat die of eerst op geschiedenis les moeten of boeken moeten lezen of link georienteerd zijn.

  13. @antonieq,

    Als jij geen politieke mening hebt, dan is het ook niet op zijn plaats om je zo bevooroordeeld en denigrerend uit te laten over een politieke leider uit Turkije. Waarom laat je je op politiek vlak uit als je geen politieke mening hebt? Je hebt tot nu toe nergens op kunnen baseren waarom Erdogan zo ‘gevaarlijk’ is en je verwijt zijn aanhangers dat zij jou op de geschiedenis wijzen, die in jouw ogen kant noch wal raken? Ik mis logica in je verhaal en vind het jammer dat je persisteert in je standpunten die uitsluitend op onderbuikgevoelens gebaseerd zijn. Hoe je het wendt of keert, jij zult, evenals de elitaire kringen in Turkije, moeten respecteren dat het volk zijn keuze al bijna 10 jaar op democratische wijze heeft gemaakt. Dat hij niet de zelfde levenswijze als jij hebt, hoeft niet een reden te zijn om hem een gevaarlijke man te noemen. De meerderheid van de Turken is tevreden over Erdogan en zijn partij. Anders bleef hij nooit zo lang aan de macht in Turkije. Probeer ermee te leven, anders heb je jezelf er alleen maar mee..

  14. we moeten niet vergeten dat Ataturk een islamitische Ottomaanse rijk de seria weg heeft gehaald en republic zogenaamd democratische heeft gemaakt dat ook is gelukt, Waarom zou Erdogan of latere aanhangers Republiek Turkije niet kennen veranderen in een 100% islamitische land.

  15. @ Antonieq
    Zie je bericht: op Geert W en geen reden voor Turks feestje”
    Jij bent zo een stiekemerd die liever Geert,heeft zo tegen moslim en anti Turks. Last van een gespleten persoonlijkheid? En hier vermelden dat je geen politieke mening verkondigd…..
    Jouw mening is net als Geert gebaseerd op een groot luchtballon……daar prik ik zo doorheen….

  16. @ Erkan
    Je bent wijs en ben het eens met je uitspraken over Erdogan. Als hij zo’n slechte leider was dan is het toch gek dat het juist nu zo goed gaat met Turkije. Ik ben links maar vind hem absoluut democratisch. Hij is een goede spreken en weet hoe hij met zijn troeven moet spelen. Voeg me toe op Face (als je wil). Ayhan Goksen, op profiel ben ik portret aan het tekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!