Erciyes gaat concurreren met de Alpen qua wintertoerisme

3
1411
Erciyes Alpen Wintersport Turkije Kayseri
Erciyes Alpen Wintersport Turkije Kayseri

De Turkse provincie Kayseri is begonnen met een ambitieus project om de berg Erciyes om te bouwen tot ’s werelds tweede grootste wintersportcentrum na de Europese Alpen.

Met een investering van 280 miljoen euro voor het “Kayseri Toeristisch Master Plan” wil men 12 maanden per jaar toeristen naar het gebied trekken. Het geld zal worden gebruikt voor het bouwen van skiliften, sneeuwkanonnen, ski-pistes en hotels. De skipistes zullen in totaal 160 kilometer lang worden, alleen die van de Alpen zijn nog langer.

Het project zal naar planning in 2014 gebouwd zijn. Het nieuwe centrum zal volgens de burgemeester werkgelegenheid bieden aan 3000 tot 4000 mensen. De burgemeester denkt en hoopt dat het wintersport centrum Erciyes een omzet van rond de 200 miljoen euro per jaar gaat halen.

Erciyes is vijf maanden geschikt voor wintersport toerisme. Voor de overige zeven maanden zijn er ook al plannen voor het aantrekken van toeristen, zoals een kamp voor voetbalteams en- het aanbieden van congresfaciliteiten.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!