dinsdag 1 december 2020
Home Nieuws Enorme zadenbank in Turkije moet toekomst waarborgen

Enorme zadenbank in Turkije moet toekomst waarborgen

2
345

Naarmate het broeikaseffect toeneemt, zoeken landen naar manieren om hun toekomst veilig te stellen. Turkije bouwt daarom een enorme zadenbank.

Doordat de Aarde steeds dichtbevolkter wordt en ook nog eens aan het opwarmen is, verdwijnt de natuur beetje bij beetje. Dat is onder andere te merken aan allerlei soorten zaden; de een na de ander verdwijnt momenteel van onze planeet. Turkije heeft al verschillende maatregelen genomen tegen deze beangstigende situatie.

In de zaad genetica bank in Ankara wordt de diversiteit aan zaden voor een deel beschermd, met maar liefst meer dan 250 duizend verschillende zaden. Deze zaadbank is de derde grootste van de wereld. Er liggen zowel zaden van 10,000 jaar oude tarwekiemen opgeslagen als de soorten die vandaag de dag het meest worden gebruikt.

3.900 van de 12.000 planten die je vandaag de dag kunt vinden in Turkije zijn specifiek voor het land. Deze unieke zaden worden verzameld in Anatolische dorpen, velden en komen soms zelfs tevoorschijn uit grootmoeders verzameldoosjes.

Elke vijf jaar laat men de zaden ontkiemen en vervangt deze door nieuwe gezonde zaden om de duurzaamheid te waarborgen. Op deze manier draagt dit bij aan de toekomst van de mens.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.