Home Nieuws Enorm vlinderpark voor de gemeente Selçuklu in Konya

Enorm vlinderpark voor de gemeente Selçuklu in Konya

5
954
Kelebek Vadisi Konya, Vlindervallei
Kelebek Vadisi Konya, Vlindervallei

Konya heeft de primeur en krijgt straks als eerste in Turkije een enorm vlinderpark. Dit maakte de burgemeester van de gemeente waarin het park komt deze week bekend. De gemeente was al een tijd met het project bezig, maar deze week is alles afgerond. De bouw kan binnenkort beginnen.

Het nieuwe park dat in de gemeente Selçuklu aangelegd gaat worden draagt de naam Kelebek Vadisi oftewel Vlindervallei. In een gebied van 385 duizend vierkante meter zullen meer dan honderd soorten vlinders te bewonderen zijn. Er zal in het park ook een insectenmuseum gebouwd worden.

Van de 385 duizend vierkante meter in totaal wordt er 270 duizend meter gebruikt voor groen gebied. De rest zal gebruikt gaan worden voor sociale faciliteiten zoals cafe’s, restaurants, winkeltjes, zwembaden, speelplaatsen etc. Er wordt tevens een groot amfitheater gebouwd met plaats voor 1000 man.

“We hopen met dit enorme project niet alleen binnenlandse bezoekers, maar ook een hoop buitenlandse toeristen te trekken, het wordt namelijk een uniek park in Turkije”. Aldus burgemeester Uğur İbrahim Altay.

Het project ligt klaar en alle handtekeningen zijn gezet. De bouw zal binnen een maand beginnen en als alles naar plan verloopt zal het park binnen een jaar haar deuren voor publiek openen. Het project heeft 25 miljoen Turkse Lira gekost (ongeveer 10 miljoen Euro).

5 REACTIES

  1. Het is onvoorstelbaar hoeveel goede en positieve berichten er komen de laatse weken over Turkije recreatie. Wildparken , vlinderpark , winkelcentra , aquarium , enz. enz. zeer goed !!!

  2. Zou het kunnen dat ze ons graag hier houden ????????Vandaag de tour of Turkey door Side !!!!!!!!!!Ja daar worden wij blij van ,positief nieuws !!Seviyor Turkey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!