Engelse les voor imams in Istanbul

1
806

Over een tijdje kun je als Engels sprekende toerist met al je brandende (religieuze) vragen terecht bij de imams in de wijk Fatih, Istanbul.

De gemeente Fatih in Istanbul is begonnen met een nieuw project om imams (islamitische geestelijken) Engels te leren. Het doel van het project is om imams in staat te stellen te kunnen communiceren met toeristen die de moskeeën bezoeken.

Gisteren werd er een toets afgenomen om het niveau Engels van de imams in kaart te brengen. Na een schriftelijke test, werd de eerste les Engels gehouden. De imams hadden het meeste moeite met het mondelinge gedeelte. Beyazit Moskee muezzin (gebedsoproeper), Mahir Sarıkaya, zei dat ze echt zo’n training nodig hadden. “We willen allemaal graag kunnen communiceren met de toeristen die onze moskeeën bezoeken,” zei hij.

Fatih’s Burgemeester Mustafa Demir zei dat het project voornamelijk in het leven is geroepen om de Engels sprekende toeristen te behagen en hen te voorzien van informatie uit de eerste hand. Demir zei ook dat het leren van een nieuwe taal een zeer uitdagend proces is voor de imams. “Het is vergelijkbaar met een heuvel op fietsen. Als je stopt, kom je niet verder en zul je omvallen”, zei hij.

De burgemeester hoopt dat enkele imams het Engels zo goed onder de knie krijgen, dat zij ook religieuze preken in het Engels kunnen geven. “Vooral bij moskeeën zoals Sultanahmet en Yeni Camii, die veel toeristen trekken, zou dit een verrijking betekenen”.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!