Van’s eerste vrouwelijke zabıta agenten aan het werk

8
1020

Voor het eerst in de geschiedenis, zijn er in de stad Van vrouwelijke ambtenaren aangenomen bij de gemeente politie, de zabıta.

De in totaal tien vrouwen zijn na de voltooiing van hun training klaar voor hun eerste dienst als ambtenaar van de zabıta.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de gemeente Van vrouwen aanneemt bij de zabıta politie, een echte mijlpaal dus. Na een maand lang training en opleiding over constitutieve rechtshandhaving, begonnen de vrouwen aan hun carrière.

In het begin zullen zij vooral worden ingezet bij het regelen van het verkeer in de stad en het uitvoeren van controles op de werkplek.

8 REACTIES

  1. Iemand die denkt dat het hoofddoek een gebod in Islam is kan het prachtig vinden. Iemand die denkt dat het allemaal flauwekul is zal het ongetwijfeld niet prachtig maar achterlijk vinden. Wij zijn de kinderen van degenen die de Turkse revolutie tot stand hebben gebracht. Uiteraard zullen wij over dergelijke achterlijke praktijken een oordel hebben en zullen proberen van onze fouten te leren.

  2. Jammer dat ze met hoofddoekjes gaan beginnen. Dit is een stap in de richting van een islamitische republiek zoals Iran. Dat is iets wat Erdogan graag wil. Het seculiere wordt steeds meer teruggedrongen. De rechterlijke macht is beinvloed door aanhangers van erdogan.
    Als de AKP een tweederde meerderheid krijgt dan zal het de Turkse grondwet herschrijven. Hiermee zal een einde komen aan de sinds de jaren ’20 bestaande seculiere Turkse democratische staat. Natuurlijk gebeurt dan niet in één dag. De onderdrukking die er nu al is zal echter toenemen. De rechtbanken, de strijdkrachten en andere instellingen zullen worden overgenomen door het islamistische regime ;-(

  3. Vergeet niet dat Van in het oosten van Turkije tegen de Iraanse grens ligt. de bevolking in Oost Turkije is in het algemeen godsdienstig en conservatief. die vrouwen zijn lokaal geworven neem ik aan, dus een afspiegeling van de samenleving van Van. de mannen aldaar moeten ook wennen aan het beeld. je moet ergens beginnen en dit lijkt me een goede zet om meer vrouwen te betrekken bij de samenleving. in Oost Turkije zitten vrouwen thuis opgesloten, dus dit moeten we zien als een vooruitgang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!