Eerste Turkse vliegtuig gaat vliegen in 2014

19
1049

De Turkse Aëronautische Associatie (THK) heeft aangekondigd dat studies voor de productie van vliegtuigen in Turkije gestart zijn en dat het eerste Turkse kant-en-klare vliegtuig hoogstwaarschijnlijk in 2014 de lucht in gaat.

Op dit moment hebben slechts drie landen in de wereld de technologische know-how om vliegtuigen te produceren. THK denkt dat Turkije, dat tot 1952 in staat was om vliegtuigen en vliegtuigmotoren te produceren, in 2014 het vierde land kan worden. Met behulp van de ervaring van vroeger en de know-how moet het volgens THK lukken.

De fabricage van vliegtuigen zal met ingang van volgend jaar nieuw leven worden ingeblazen. Noodzakelijke investeringen zullen worden afgerond en de eerste stappen voor de productie-fase zullen worden genomen tegen het einde van 2012.

Het ontwerpen en de productie van het eerste vliegtuig zal worden uitgevoerd door Turkse ingenieurs. Na de productie van het eerste binnenlandse vliegtuig, zal THK samenwerken met de Turkse luchtvaart sector voor verdere uitbreiding.

19 REACTIES

  1. Turkije wou vroeger ook al de Devrim auto produceren maar toen werd er een stok voor gestoken. Deze auto staat dacht ik in Eskisehir voor bezichtigers. Als Tr een auto zou produceren zou ik in deze auto rijden!

  2. Lijkt mij economisch gezien een “mission impossible” maar wel weer een goed verhaal voor de “kiezers” dat er maar zo weinig landen in staat zijn vliegtuigen te bouwen heeft waarschijnlijk een goede reden en derhalve kunnen ze zich beter richten op de handel in onderdelen voor deze bedrijven in plaats van opnieuw het wiel willen uitvinden. Vliegtuigen bouwen is 1 maar ze verkopen in een heel ander verhaal.

  3. De VS, Europa (Frankrijk, Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje etc.),Canada, India, Japan, Rusland, China, Pakistan, Iran, en Zuid Korea maken allemaal ‘ruimte’vliegtuigen. En er zijn meer dan 35 landen die eigen vliegtuigen maken. Bijvoorbeeld Sweden maakt als sinds mensenheugenis zijn eigen fighter jets. Sorry, maar Turkije is niet het 4e land.

  4. Pek inandirici degil kardesler, eskiden de ulkemizde bir ufak arac yapilacakti, Jetpa dolandiricilarinin oyunu idi, simdi de ucak mi? Keske desem, paralar kapanin elinde kalir. Norvecte bir arac fabrikasini Boyner alsa idi, cok iyi olurdu….
    Ulkemize tabiiki boyle endustri gerek, son hukumet herseyi ejnebilere satarak bizi baska ulkelerden daha da bagimli hale getirdi….

  5. Esas Avrupaya ucuslarini cogaltsinlar, Izmirliyim, direk Izmire tek sunexpress ucuyor, nerede THY, sade Istanbul aktarma…yarab Avrupanin belki de 5. sehri Izmire ucak yok..

  6. Beste Hans, het gaat hier om passagiers toestellen met een grote body. In de wereld zijn er inderdaad 3 landen die dat doen, USA, Rusland, Brazilië. Als je EU + Turkije een land beschouwt dan waren er al 4 omdat zij de Airbus produceren. Turkije heeft tussen 1932 tot 1953 passagiers vliegtuigen geproduceerd en heeft nu terug de plannen om het opnieuw te doen. Er waren geruchten dat deze in samenwerking met de Breziliaanse Embraer ging zijn maar nu weten wij dat dit niet het geval is. Mvg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!