Eerste in Turkije geproduceerde hybride bus gaat de weg op

6
868
Eerste Turkse hybride bus gaat de weg op
Eerste Turkse hybride bus gaat de weg op

Volledig geproduceerd in Turkije door Turkse ingenieurs, zal de eerste hybride bus vanaf volgende week zijn routes door Istanbul gaan rijden.

De ontwikkeling van de binnenlandse productie van het land blijft zijn vruchten afwerpen. Turkije onderscheidt zich maar weer eens met de ontwikkeling en oplevering van de eerste hybride bus van eigen bodem, genaamd de Otokar Doruk Electra.

Vanaf volgende week kun je de hybride bus door Istanbul zien rijden, wanneer de bus zijn eerste testritten op de openbare weg zal maken. de sterkste punten van het vervoersmiddel zijn de lage koolstofdioxide uitstoot, de lage operationele kosten en een hoge efficiëntie.

Sinds 2005 was men al bezig om bussen voor het openbaar vervoer te ontwikkelen die op alternatieve brandstof rijden. De Otokar Doruk Electra is geproduceerd met overeenstemming van de internationale veiligheidseisen van het ECE-reglement R100-01. De Otokar Doruk Electra werd geïntroduceerd in het Istanbul Congress Center, tijdens de Week van het Openbaar Vervoer.

Super efficiënt snufje: on-board acculader

De hybride bussen kunnen zowel op elektriciteit als op dieselbrandstof rijden. De accu kan volledig worden opgeladen in 6-8 uur, waarna een afstand van maximaal 280 kilometer kan worden afgelegd. Dankzij de on-board lader kan de accu, bijvoorbeeld wanneer de bus tijdelijk stil staat op het busstation, ook tussendoor gedeeltelijk worden opgeladen. Dit vergroot dan natuurlijk weer het aantal kilometers dat op een dag kan worden afgelegd. De maximale snelheid van de eerste binnenlandse hybride bus is 70 kilometer per uur.

6 REACTIES

  1. En voer de productie op zodra dit kan.
    Misschien een goede handel met de rest van de wereld.
    En ondertussen zakt NL steeds verder weg, Nl binnenkort het 2e Griekenland?
    :turk: .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!