Eerste power-unit van Akkuyu kerncentrale af in 2019

10
464
Eerste power-unit van Akkuyu kerncentrale af in 2019
Eerste power-unit van Akkuyu kerncentrale af in 2019

De bouw van de eerste motor van de Akkuyu kerncentrale in de zuidelijke Turkse stad Mersin zal worden afgerond in 2019.

De plaatsvervangend directeur-generaal van het project Rauf Kasumov, legde de pers vandaag uit dat de energie behoefte in Turkije blijft toenemen, aangezien de Turkse bevolking dagelijks groeit en Turkije momenteel een grote economische ontwikkeling doormaakt.

In Turkije’s elektriciteitsverbruik is elke tien jaar een verdubbeling te zien, zei Kasumov. Aangezien Turkije’s eigen energiebronnen beperkt zijn, moest er dus wel een oplossing voor komen. De goedkoopste en minst schadelijke manier van energie produceren op grote schaal, is dan door middel van kerncentrales.

Volgens Kasumov biedt de elektriciteitscentrale werkgelegenheid voor 3.500 mensen, dit zou weer bijdragen aan de ontwikkeling van de regio. De kerncentrale in Akkuyu gaat zo’n 20 miljard dollar kosten.

10 REACTIES

 1. Opmerkelijk weing reacties terwijl er toch vele vragen kunnen zijn zoals:
  Is het geheel aardbevingbestendig?
  Bestendigheid tegen onheil uit de lucht?
  Etc. Etc.

 2. dit is een goed voorbeeld van -men verwoest natuur-

  akkuyu en omgeving is de mooiste plek op aarde

  op loopafstand van de kerncentrale bevinden er dorpen en kleine hotels waar moeten deze mensen heen na 2019

 3. Helaas…

  Turkije heeft geen keus… kerncentrales zijn door en door slecht voor de mensheid…

  maar strategisch heeft Turkije geen andere keus..

  Om Pkk te kunnen vernietigen heeft Turkije Atoombommen nodig. Atoombommen kan je maken wanneer je uranium kan verrijken voor je kerncentrales.

  Wanneer Turkije Attombommen heeft dan kan niemand Turkije aanvallen wanneer Turkije algehele oorlog verklaart tegen de Pkk… nu krijgt Turkije een harde klap op zijn kop wanneer hij de strijd aan wil gaan met de PKK.

  Mehmet

 4. turkije heeft wel eigen energiebronnen, maar komt daar niet mee op de proppen om de mensen maar lekker veel tax te laten betalen. turkije is niet voor niets de wereld economische macht nummer 16 van de wereld!!

 5. nou mehmet, jij was er niet bij toen scheikunde op school was he? atoombommen worden gemaakt van verrijkt uranium en andere verrijkte hoge atoomnummerhoudende elementen. een kerncentrale word gevoedt door VERARMDE uraniun, plutonium, en andere stralingshoudende elementen… met de inhoud van 1 volledig draaiende kerncentrale kan je een bom maken die niet je huizenblok zou verwoesten.. niet een hele sad of meer.. lees en leer!

 6. Vissterfte bij kerncentrale Ingenieursbureau Arcadis schatte dat voor de tweede kerncentrale in Borssele, met een vermogen van 2500 MW, er 223 kubieke meter oppervlaktewater per seconde nodig zal zijn. Per jaar zouden daar, volgens Arcadis, mogelijk tientallen miljoenen vissen meegezogen worden. Die verdwijnen in het koelwatersysteem of raken door de filters gekwetst. In het koelsysteem van de centrale in het Noord-Franse Gravelines, die een vergelijkbare grootte heeft, worden naar schatting jaarlijks 216 miljoen vissen ingezogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.