Eerste halfjaar 6 miljoen buitenlandse toeristen naar Antalya

14
861
Antalya Strand

In het eerste halfjaar van 2013 kwamen maar liefst meer dan 6 miljoen buitenlandse toeristen naar het Turkse Antalya. Een stijging van 7,7 procent in vergelijking met vorig jaar.

Het aantal Nederlandse vakantiegangers dat het eerste halfjaar naar Antalya kwam is ongeveer met 5 procent gestegen in vergelijking met afgelopen jaar in dezelfde periode. Het aantal Russische toeristen steeg aanzienlijk meer, namelijk met 16,7 procent. Uit landen als Oekraïne en Kazachstan was zelfs een stijging te zien van het aantal toeristen met zo’n 20 procent. Een kleine krimp van een half procent was te zien in het aantal Duitsers dat Antalya koos als vakantiebestemming.

Antalya blijft een van de meest populaire badplaatsen van Turkije onder buitenlandse toeristen. Ook vertoeven veel Nederlanders hier in een tweede huis tijdens de koude wintermaanden in Nederland.

Deze gegevens maakte de AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) deze week bekend.

14 REACTIES

  1. Wij komen er ook aan! Hahaha…..we gaan eerst een weekje naar Kayseri op familiebezoek en daarna lekker twee weken naar Ilica: zwemmen, lekker eten, niks doen! Kanniewachten….

  2. Het zal wel minder worden als Erdogan de prijzen van o.a alcohol nog duurder maakt en de hotels steeds inventiever worden met het recyclen van het eten.[ b.v. de aardappel,over van gister morgen als ontbijt]
    Ook de vliegtickets beginnen de pan uit te reizen
    Kijk maar eens hoe Moldavië aan de toeristenweg timmert, chapeau!

  3. Van 12.8 miljoen toeristen p.j. in 2002
    naar 35 miljoen toeristen in 2013.
    Dat is een stijging van 11% jaar na jaar, gemiddeld. Verwachting is 50 miljoen toeristen p.j. in 2023.

    Wie Let er nou op prijzen van alcohol als die op vakantie is? Alleen Nederlanders die voor een 600 euro per week goedkoop all-in vakantie willen vieren en dan gaan klagen over aardappels.

  4. Vorstendom Moldavië werd in 1924 voor de tweede maal door Rusland geannexeerd. Sinds 1991 is het voor het eerst een onafhankelijke republiek. Een hernieuwde band met moederland Roemenië zit er niet in. Zoals in alle vroegere Sovjetrepublieken staat het toerisme er nog in de kinderschoenen. De slechte economie en de problemen met de Russische minderheid vragen te veel aandacht. Veel is er ook niet te zien, nog minder is er te doen. Het is vooral een land van dorpstradities. Het landschap is heuvelachtig, een goede voedingsbodem voor wijnbouw. De bevolking is vaak nog niet zo gewend aan toeristen, en zeker in de dorpjes word je – in eerste instantie – vreemd aangekeken wanneer je hen komt bezoeken, en ook nog eens geen Moldavisch of Russisch spreekt.
    Moldavië is geen standaard toeristenbestemming, dus wie met een groepsreis naar Moldavië wil, zal de meer avontuurlijke organisaties moeten langsgaan. Reisgidsen over Moldavië zijn er nauwelijks (niet in het Nederlands, beperkt in het Engels), en zelfs in de hotels ter plaatse is ook geen toeristische informatie te vinden.
    Wijn proeven is voor de toerist de interessantste attractie.

    Moldavië, gezellig.

  5. verbaasd me niks. met mooie hotels en veel attracties. ik vind het een
    heerlijke regio en was er voor de derde keer dit jaar. geen opdringerige verkopers zoals in Egypte :heet: betaal je iets meer, dan krijg je ook veel meer. Landen als India gaan een deel van de groei van af snoepen.

  6. klopt niet helemaal volgens de Turkse krant zijn er in de eerste helft van 2013, 6 miljoen passagiers GELAND op beide luchthavens van Antalya en Alanya-Gazipasa vliegveld, dus maw die zich verder verspreiden over de gehele regio…..

  7. Tsja, Antalya is gewoon een betaalbare kennismaking met het land en het idee om “all inclusive” op vakantie te gaan. Zon, Zee, Strand, alles is aanwezig. De alcohol prijzen zullen wel omhoog gaan, maar dat is pas aan het einde van dit seizoen. Maar als je gaat, ga dan vooral meer van het land zien en geniet! Wees niet bang om dorpjes te bezoeken zonder tour of je even van de andere toeristen af te zonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!