Eerste drijvende ziekenhuis Turkije binnen 3 jaar gereed

2
1047

Alle voorbereidingen voor het eerste drijvende ziekenhuis van Turkije zijn voltooid. “Het schip zal 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om zorg te verlenen”, aldus Minister van Volksgezondheid Mehmet Muezzinoglu.

De gezondheidszorg van Turkije is momenteel vol in ontwikkeling. Het drijvende ziekenhuis is een project van het Turkse Ministerie van Volksgezondheid om het medisch toerisme op te krikken. het land gebruikt momenteel namelijk slechts 20 procent van zijn potentieel.

Het hoofddoel van het schip is om patiënten in de buurlanden te behandelen, samen met het Midden-Oosten en de Balkan. Minister Muezzinoglu maakte bekend dat hij van plan is om het aantal drijvende ziekenhuizen de komende jaren verder uit te breiden; ”Zorgtoerisme is een van onze belangrijkste doelen voor 2023. We willen op deze manier toeristen trekken uit de Balkan landen en het Midden-Oosten.

Het ziekenhuis, dat dus dag en nacht geopend zal zijn, beschikt over 206 bedden, 10 eerste hulp poliklinieken, 8 operatiekamers, 16 intensive care units en 1 dialyse-centrum. Ook zullen er 2 heliplatforms en ambulance-boten aan boord van het 200 meter lange drijvende ziekenhuis aanwezig zijn.

Het ziekenhuispersoneel bestaat uit 122 medewerkers en 35 bemanningsleden. De kosten om het ziekenhuis te realiseren bedragen zo’n 100 miljoen dollar. Binnen drie jaar moet het schip gaan varen.

2 REACTIES

  1. Raar verhaal, onduidelijk ook.
    Zorgtoerisme, alleen voor de Balkan?
    Waar ankeren ze dan, in dat land of in Turkse wateren?
    Toeristen trekken met een ziekenhuis?
    Je zou er ziek van worden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!