Home Nieuws Een nieuw park voor het Sultanahmet-plein

Een nieuw park voor het Sultanahmet-plein

2
575

Een van de meest bezochte plaatsen door binnen-en buitenlandse toeristen die naar Istanbul komen, het Sultanahmet-plein, krijgt een nieuw park.

De Blauwe Moskee, de Basilica Cisterne, het Hagia Sophia Museum en Million Taşı zullen binnenkort worden omgeven door een nieuw park.

Op de plek waar het oude Provinciale Administratie en Servicegebouw van de wijk Sultanahmet staat, zal voor een bedrag van 1.641.000 TL een nieuw park en veel groene ruimte worden aangelegd. De aanleg van het nieuwe park wordt met name uitgevoerd om de 1500 jaar oude Basilica Cisterne te beschermen.

Er komen zowel open als overdekte ruimtes om even te zitten en uit te rusten. Ook zullen er cafetaria in het gebied gaan openen. In de groene zone worden ook sierfonteinen en veel bloemen geplaatst. De werkzaamheden zullen in het jaar 2013 worden voltooid.

2 REACTIES

  1. ik snap het niet goed ! vorig jaar in november was bijna volledig het park afgezet wegens verfraaingswerken, deze zomer waren deze werken af en waren ze nog bezig met de nieuwe betegeling van de grote fontein ! en nu gaan ze het park opnieuw heraanleggen ?!?!?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!