Home Nieuws Een Lahmacun en Ayran voor 50 TL

Een Lahmacun en Ayran voor 50 TL

36
3418
Lahmacun Turkse Pizza Ayran Karnemelk
Lahmacun Turkse Pizza Ayran Karnemelk

In Türkbükü in de Turkse badplaats Bodrum wordt bij het restaurant van hotel Maça Kızı een Lahmacun (Turkse Pizza) en een bekertje Ayran (Soort Karnemelk) verkocht voor 50 Turkse Lira (omgerekend zo’n 22,50 Euro).

Het restaurant kreeg hierdoor ineens aandacht van verschillende media. CNN Turk besloot langs te gaan om het een en ander uit te zoeken. Eigenaar van het restaurant Sahir Erozan gaf als antwoord op de vraag waarom het zo duur is aan dat de Turkse pizza bij hun “speciaal” is. We gebruiken duurdere borden, glazen en die gaan ook weleens stuk of moeten vervangen worden.

Normaal betaal je voor een Turkse pizza en een bekertje Ayran ongeveer 2,50 TL (ongeveer 1 Euro).

Lees het hele interview in het Turks op: cnnturk.com/

36 REACTIES

 1. belachelijk! Hier in Turgutreis betalen we voor een lahmacun en Ayran 2.50 – 3.00 Tl, en erg lekker! 🙂

 2. Haha jullie zijn allemaal grappig en vooral de heer Karahan,wat maakt het uit dat die vent er zoveel voor vraagt zo te horen hebben zijn klanten er 50lira voor over anders zou hij al failiet zijn;)

 3. mensen die dat ervoor over hebben zullen wel een goeie reden hebben om 50tl neer te leggen voor dit. Weet wel betere doelen om je geld aan te schenken hoor lol….

 4. Ik vraag me af of ze bijzondere kruiden uit Himalaya gebergte gebruiken om een unieke smaak te creeeren. Zo ja, en als wij die duurdere borden, glazen, vorken en messen mogen meenemen, dan is de prijs normaal. :)))

 5. Alweer een Turk die in korte tijd zijn zakken wil vullen en daardoor juist bedrogen uitkomt.Ze blijven het maar niet snappen…. :lolflag:

 6. Wat een drama zeg. Wie daar voor dat bedrag wil eten, doet dat dan maar. Ieder zijn eigen keuze. Ik weet dat er plekken zijn waar een sandwich achtig brood 60 dollar kost. Even “belachelijk” maar sommigen kiezen daarvoor. En als het je niet aanstaat eet je toch om de hoek.

 7. kijk die broodjes van 60 dollar waarover Zeynep Ertürk het heeft zit truffel op macadamia noten enz maar deze EZEL zegt gewoon omdat zijn serviesgoed vervangen moet worden wie gaat je daarvoor betalen ? ahahahahah 😀
  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

 8. ja ik ga T-shirts van 1 euro verkopen voor 100 euro waarom ?, Nou omdat mijn verkopers wel in goed fashion kleding moeten lopen gucci armani prada enz :yeeeh:

 9. hahahahaha, geweldig!! Een kamer daar kost per nacht zo’n 650 dollar. Het gaat niet om de turkse pizza of de ayran, maar om zien en gezien worden. En daar hangt een prijskaartje aan.

 10. Wat een achterlijke reacties hier allemaal.
  Het wordt niet op een hoek van de straat verkocht.

  Het hotel en de daarbij behorende restaurant mikken ook op een bepaalde doelgroep die hun hand er niet voor omdraaien om zulke bedragen te betalen.

  Website en foto’s van het hotel bekeken, het mag er zeker zijn. Vooral het uitzicht. 50TL voor mag dan wel gevraagd worden voor weinig.

 11. Oh gosh er steekt weer iets boven het maaiveld hoor!!!!!
  Yuppen tenten zijn er in deze plek volop en daar betaal je voor om zien en gezien te worden. Wat is daar in hemelsnaam verkeerd aan?????
  Loop er lekker langs als je het niks vindt, af en toe kan ik er namelijk intens van genieten! 😉

 12. Kijk eens naar de prijzen in Amsterdam, overal wordt de de tourist uitgekleedt. Ben je er niet mee eens…Blijf thuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!