Een gouden eeuw voor de Turkse filmindustrie

0
1134

De Turkse filmindustrie is in de afgelopen jaren erg gegroeid. Er worden veel meer succesvolle films gemaakt, de bezoekersaantallen zijn hoger dan ooit. Bovendien doet de Turkse film het internationaal gezien ook hartstikke goed. Kortom het is een gouden eeuw voor Turkse films.

In de afgelopen jaren volgden de succesvolle filmproducties in Turkije elkaar op. Veel Turken kiezen daarom steeds vaker voor het zien van een film van eigen bodem, wanneer zij de bioscopen bezoeken.

De investeringen en de verbetering van de kwaliteit van de Turkse filmproducties, hebben tot een wereldwijd succes geleid. Vooral de laatste tien jaar heeft de Turkse cinema de lat aanzienlijk hoger gelegd dan voorheen, toen eerder kon worden gesproken over amateurisme.

Tussen de jaren 2005 en 2011 heeft het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme 225 speelfilms financieel gesteund, ruim 48 miljoen TL werd hier voor uitgetrokken.

Alleen al in dit jaar hebben in totaal 42 filmproducties steun gekregen van het Ministerie, een investering van ruim 11 miljoen TL. Werden er in 2005 nog maar 27 Turkse films in de bioscopen vertoond, in 2011 lag dit aantal aanzienlijk hoger op 70 films.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!