Home Nieuws Edirne laat Airbus A330 vliegtuig zinken voor duiktoerisme

Edirne laat Airbus A330 vliegtuig zinken voor duiktoerisme

0
1950

Te midden van nieuwsgierige blikken van lokale bewoners die zich haastten om foto’s te nemen, werd er afgelopen vrijdag een Airbus A330 te zinken gebracht in Saros Bay in het noordwesten van Edirne.

Het gigantische vliegtuig, dat vanuit de zuidelijke stad Antalya naar Edirne werd vervoerd, zal een belangrijke attractie worden voor het duiktoerisme.

Lokale autoriteiten vermelden dat het ’s werelds grootste vliegtuig ooit is, dat men bewust heeft laten zinken voor duikdoeleinden. Het duurde vier uur voordat de bemanning het passagiersvliegtuig van 90 ton liet zakken.

Het buiten bedrijf gestelde vliegtuig werd naar Edirne gebracht met sponsoring van het Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline Project (TANAP) en als onderdeel van een overeenkomst met een plaatselijk toeristisch bedrijf.

De gigant werd met behulp van grote rubberboten gesleept naar de plek waar het vervolgens ten zinken werd gebracht. De boten liet men daar langzaam leeg lopen om het vliegtuig in zijn geheel op de bodem te krijgen. De airbus A330 ligt op 30 meter diepte, zo’n halve zeemijl vanaf de kust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.