EBay stopt met dochteronderneming GittiGidiyor in Turkije

0
2464

Het online handelsplatform eBay heeft vandaag aangekondigd dat het zijn marktplaatsactiviteiten in Turkije, GittiGidiyor, gefaseerd gaat beëindigen. Vanaf 18 juli kunnen er geen aankopen meer gedaan worden op de website.

Het Amerikaanse eBay, dat een wereldwijd handelsplatform aanbiedt waar vrijwel iedereen nagenoeg zonder beperking alles kan verhandelen verwierf in 2011 het meerderheidsbelang in het Turkse GittiGidiyor. Het bedrijf werd onder eBay als een onafhankelijk platform voortgezet.

“eBay beoordeelt regelmatig zijn bedrijfsactiviteiten wereldwijd en nam deze moeilijke maar strategische beslissing op basis van de aanhoudende concurrentiedynamiek in de Turkse markt”, zo is te lezen in een verklaring van het Amerikaanse bedrijf.

EBay zal nauw samenwerken met kopers en verkopers van GittiGidiyor om te helpen bij de uitfasering van het platform. Later vandaag zal er meer gedetailleerde informatie naar de gebruikers worden gestuurd.

Met directe ingang van vandaag kunnen verkopers geen nieuwe producten meer aanbieden en vanaf 18 juli kan er via het platform niks meer worden gekocht. Kopers en verkopers hebben tot 5 september 2022 toegang tot hun Mijn account-pagina. De helpdesk zal nog bereikbaar blijven tot 30 september 2022.

Het eerste kwartaal van 2022 had het platform ongeveer 4 miljoen actieve kopers. De opheffing van GittiGidiyor zal naar verwachting geen grote impact hebben op eBay’s resultaten over het tweede kwartaal of het volledige jaar.

Meer info: GittiGidiyor kullanıcılarına veda ediyor (Turks).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!