Home Nieuws Droogte in Istanbul wakkert angst voor watertekort aan

Droogte in Istanbul wakkert angst voor watertekort aan

2
602

De lage niveaus in de waterreservoirs van Istanbul hebben ertoe geleid dat mensen zich zorgen beginnen te maken over een eventueel watertekort voor het komende jaar.

De provincie Istanbul wordt door 10 reservoirs van water voorzien, Ömerli, Darlık, Elmalı, Terkos, Alibey, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar, Kazandere en Pabuçdere. Samen hebben zij een wateropslagcapaciteit van wel 868,6 miljoen kubieke meter.

De voorraden van de watervoorzieningen in Istanbul zijn inmiddels echter afgenomen tot 34 procent, terwijl dit percentage in april 2013 nog op 91,1 procent lag. De watervoorraad is langer dan zes jaar niet meer zo laag geweest.

Toch stelt de minister van Staatsbosbeheer en Waterwerken Veysel Eroğlu, dat het niet nodig is om bezorgd te zijn over het watertekort. Er wordt namelijk nu gewerkt aan een nieuwe dam, vlakbij de stad. Deze dam, de Melen Baraji is volgens de minister een oplossing voor een eventueel watertekort op de lange termijn.

Daarnaast gaf de minister aan dat Istanbul zo eens in de zeven jaar wel een droog jaar meemaakt, waarvan 2014 er toevallig weer een van blijkt te zijn.

Binnen 2 tot 3 jaar zal het Melen reservoir gevuld zijn met water, ondanks de droogte die Istanbul dit jaar waarschijnlijk te wachten staat.

2 REACTIES

  1. Als dus straks ons gas op is, dan kunnen we altijd nog van water ons verdienmodel maken. De eerste klant is in elk geval al binnen.

  2. Er moet wel genoeg water zijn om de dam te laten functioneren. En als er geen regen valt is er ook geen aanbod van water. Of zie ik dat verkeerd? Inshalah?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.