Drie Turkse universiteiten in de BRICS top tien

2
1372

Drie Turkse universiteiten staan er in de BRICS top tien van 2014.

De Boğaziçi Universiteit, de Technische Universiteit Istanbul (İTÜ) en de Technische Universiteit van het Midden Oosten (ODTÜ) staan hoog in de lijst van beste universiteiten, gepubliceerd door het magazine Times Higher Education.

Het gaat om de BRICS & Emerging Economics Rankings 2014. Dit is ’s werelds eerste ranglijst voor universiteiten in Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika plus nog 17 andere opkomende economieën. Bijna 10.000 academies wereldwijd hebben bijgedragen aan de samenstelling van de lijst. Er werd aan de hand van 13 verschillende prestatie indicatoren gekeken naar de kwaliteit van de universiteiten.

De Boğaziçi Universiteit werd vijfde, de Technische Universiteit Istanbul(İTÜ) behaalde de zevende plek en de Midden Oosten universiteit in Ankara staat op nummer 9 van de BRICS lijst. Hierna volgden nog meer Turkse universiteiten zoals de Bilkent Universiteit (12), Koç Universiteit (20), Istanbul Universiteit (73) en de Hacettepe Universiteit behaalde de 80e plaats.

2 REACTIES

  1. Als je leest wat BRIC inhoudt dan zul je zien dat dit lijstje totaal niks voorstelt.

    De enige universiteit van Turkije die in de wereld wat voorstelt is de ODTÜ , het merendeel van de rest zijn in vergelijking met o.a Europa en de VS wat veredelde HBO opleidingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!