Dit weekend Internationaal Fietsfestival Istanbul van start

0
895

Dit weekend gaat voor de eerste keer het Internationaal Fietsfestival in Istanbul van start. Tijdens dit festival worden diverse fietsevenementen georganiseerd in de grootste stad van Turkije.

Op je fiets door Istanbul rijden is lang niet zo populair (en veilig) zoals we in Nederland gewend zijn. De laatste jaren timmert Turkije echter hard aan de weg om meer Turken op de fiets te krijgen en het verkeer hier beter op aan te passen, wat tot een aantal jaar geleden eigenlijk moeizaam verliep.

Toch lijkt het erop dat steeds meer Turken de tweewieler pakken, is het niet om op het werk te komen, dan is het wel voor een dagje uit of als sport. Het wordt in ieder geval steeds populairder, vooral onder jongeren.

Eerste Internationaal Fietsfestival 2014

De gemeente van Istanbul organiseert dit jaar van 6 juni t/m 8 juni voor het eerst het Internationaal Fietsfestival. Tijdens dit weekend wordt er onder andere over de Bosporus brug gefietst en worden er allerlei evenementen georganiseerd waaronder ook stuntshows, races en activiteiten speciaal voor de kids. Tevens zal er op de fiets een voetbalwedstrijd en een polowedstrijd worden gehouden.

Eerste dag in teken van Soma mijnramp

De eerste dag van het fietsfestival zal in teken staan van de 301 omgekomen mijnwerkers van de mijnramp die afgelopen maand plaatsvond in Soma. De eerste tour, die van start gaat in Bakirkoy om 19.00 uur, zal daarom worden gefietst met gele mijnwerkershelmen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!