Dierenpark met grote katachtigen geopend in Istanbul

0
2778
Foto: Aslan Park
Foto: Aslan Park

Dierenpark “Aslan Park”, letterlijk vertaald “leeuwenpark”, heeft eind oktober haar deuren in Istanbul geopend voor publiek. Er zijn slechts twee andere vergelijkbare parken op de wereld.

Aslan Park ligt in het Aziatische deel van Istanbul in het disctrict van Tuzla. Het is een dierenpark alleen bedoeld voor grote katachtigen. Je vind er verschillende soorten leeuwen, Siberische en Bengaalse tijgers, poema’s en luipaarden.

Het park staat onder toezicht van speciaal gekwalificeerde dierenartsen en voldoet aan de standaarden van de EAZA. Dit is een internationaal samenwerkingsverband tussen ruim 300 dierentuinen en aquaria uit Europa en het Nabije Oosten.

De viervoeters in hun nieuwe habitat zijn allemaal nakomelingen van andere dieren die al meer dan vier generaties in dierentuinen hebben geleefd. De grote katachtigen consumeren momenteel zo’n 135 kilo vlees, kip en vis per dag.

Er zijn plannen om nog twee zwarte luipaarden, vier witte leeuwen, twee servals en twee tijgerwelpjes naar het park te halen in de nabije toekomst.

https://www.youtube.com/watch?v=LQRPGVZLUhE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!