Home Nieuws “Dienstplicht naar duizend euro voor Nederlandse Turken”

“Dienstplicht naar duizend euro voor Nederlandse Turken”

6
607

Tijdens een bijeenkomst, afgelopen zondag in het Duitse Dortmund, heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu aangegeven het bedrag voor het afkopen van de dienstplicht te willen verlagen voor buitenlandse Turken.

Turken in het buitenland zouden straks in plaats van 6000 nog maar 1000 euro moeten betalen voor het afkopen van de Turkse dienstplicht. Eerder werd het bedrag al van 10.000 naar 6000 euro verlaagd.

Behalve de verlaging in de prijs voor het afkopen van de dienstplicht, moeten ook de kosten voor een nieuw paspoort omlaag van 217 naar 100 euro. Aldus de Premier.

Ook gaf Davutoglu aan dat Turken die met een auto naar Turkije komen het voertuig in plaats van 1 jaar straks 2 jaar lang binnen de Turkse grenzen mogen houden.

6 REACTIES

  1. Indo een Nederlander mag een halfjaar met zijn auto Turkije in, daarna mag de auto een half jaar Turkije niet meer on. Als de auto in Turkije is en jij weg wilt met het vliegtuig, moet de auto naar de douane op een speciaal terrein.
    Blijft jammer dat wij Nederlanders en onze auto’s niet zonder VISA in Turkije kunnen verblijven. Er is nog een hoop werk voor beide regeringen om Turkse en Nederlandse verblijven te vergemakkelijken.

  2. Hoe zit het voor de personen die 6000 euro in termijnen betalen. Heb tot heden 1500 betaald. Als de rest nou kwijtgescholden wordt. Heerlijk

  3. Volgens mij niet. Er is nog geen coalitie gevormd wat ik begreep. Pas dan kunnen ze nieuwe wetten en regels maken..

    Sahin. Kan je ook je dienst in termijnen betalen. In hoeveel termijnen is dat dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.