Home Nieuws Derde brug Istanbul rond mei 2016 klaar

Derde brug Istanbul rond mei 2016 klaar

0
680

De Turkse Minister van Transport, Binali Yıldırım, heeft afgelopen week bekendgemaakt dat de derde brug over de Bosporus in Istanbul rond mei 2016 in gebruik gaat worden genomen.

De derde brug, genaamd Yavuz Sultan Selim Köprüsü, beschikt over vier rijbanen en een spoorweg in beide richtingen. Zo’n 90 procent van alle werkzaamheden is al afgerond, inclusief de 115 kilometer snelweg die aan de brug verbonden is.

Als alle werkzaamheden tegen de helft van 2016 voltooid zijn, zal het zwaardere verkeer zoals vrachtwagens en bussen gebruik gaan maken van de nieuwe brug. Met deze maatregel moet de verkeersdrukte op de huidige twee bruggen een stuk minder worden en alleen nog maar gebruikt gaan worden door de lichtere klasse voertuigen. Aldus Yıldırım.

Istanbul was toe aan een derde brug vanwege de economische groei en het toenemende aantal inwoners en motorvoertuigen. Verkeersdrukte is in de metropool een dagelijks probleem.

Bouw van de derde brug in Istanbul

De groei van het totale aantal motorvoertuigen in Turkije is het laatste decennium ook sterk gestegen. Het totale aantal motorvoertuigen groeide namelijk van 8,5 miljoen naar 20 miljoen de afgelopen 12 jaar.

Meer info: http://www.3kopru.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in