Dan Brown zorgt voor groei bezoekers Basilica Cisterne

3
215

Het laatste boek van Dan Brown gaat over Istanbul in zijn vroege jaren. De schrijver die eerder voor een groei in toerisme heeft gezorgd in steden in Italië en Schotland heeft nu de grootste stad van Turkije flink in de schijnwerpers gezet bij liefhebbers van zijn romanreeks.

Het Basilica waterreservoir vlakbij het Topkapi paleis en de Blauwe moskee, is daarom nu extra onder de aandacht gekomen. Het enorme complex gaat terug naar de 5e eeuw toen het door een Byzantijnse koning gebouwd werd. Na de verovering van Istanbul is het gebruikt door de Sultans om het imposante Topkapi paleis van vers zoet water te voorzien.

De plaats is nu omgevormd tot een museum nadat de gemeente de laatste jaren enorme restauratiewerken in gang heeft gezet, er is zelfs de mogelijkheid om ondergronds een kopje thee te drinken. Het is een aanrader voor iedereen om eens onder de grond van Istanbul de geschiedenis in te gaan.

In de laatste maand alleen al is het bezocht door ruim 240.000 bezoekers, wat een record is voor het ondergrondse museum.

3 REACTIES

  1. De Yerebatan Saray werd aangelegd door Keizer Justinianus in begin 6e eeuw(532) om toen al het Topkapipaleis van zoet water te voorzien.Het kwam uit het Beogradwoud via het Valens Aquaduct.

  2. Foutje. excuus.natuurlijk bestond het Topkapipaleis in die tijd niet.ik bedoelde Justinianus zijn eigen Keizerlijk paleis. :loller: 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.